Companii Stiri

Un nou CEO la carma Metropolitan Life

24 iun. 2014 2 min

Un nou CEO la carma Metropolitan Life

Reading Time: 2 minute

Incepand cu 1 iulie, compania de asigurari de viata Metropolitan Life va avea un nou CEO in persoana Emiliei Bunea.

Emilia Bunea preia aceasta pozitie de la Theodor Alexandrescu, care a condus operatiunile MetLife in Romania timp de noua ani si care acum este numit CEO al MetLife Golf, cu sediul in Dubai.

Emilia Bunea
Emilia Bunea, noul CEO al Metropolitan Life

Numirea Emiliei Bunea este in curs de aprobare din partea autoritatilor locale.

Anterior acestei numiri, Emilia Bunea (44 ani) a detinut functia de Chief Financial Officer la ING Group, segmentul ING Asigurari Europa, in sediul central din Amsterdam. Cariera sa cu ING a inceput in anul 2007, cand s-a alaturat ING in pozitia de CFO pentru operatiunile de asigurari de viata si pensii private, ulterior fiind desemnata Chief Executive Officer al ING Pensii. Anterior experientei in cadrul ING, Emilia a ocupat pozitii ca Director General Adjunct si CFO la Interamerican Group (in prezent Eureko Romania) in perioada 2000 – 2007 si roluri executive in cadrul companiilor Capital Securities si Comtel Rom.

Emilia Bunea detine o certificare CFA (Chartered Financial Analyst) din partea CFA Institute U.S., un Executive MBA la Universitatea Washington, Seattle, si un BA in Inginerie Software la Facultatea de Automatica Bucuresti.

Theodor Alexandrescu
Theodor Alexandrescu, noul CEO al MetLife Golf

Theodor Alexandrescu (44 ani), care a condus operatiunile Metropolitan Life din anul 2005, este numit CEO (Chief Executive Officer) al MetLife Golf, cu sediul in Dubai, reprezentand cinci tari: Kuwait, Quatar, Bahrain, Oman si Emiratele Arabe Unite. Cariera sa la Metropolitan Life a inceput in anul 1999, cand s-a alaturat echipei in functia de Sales Manager, continuand cu pozitii in diferite arii, ca Chief Marketing Officer si Deputy Chief Executive Officer.

In timpul carierei sale la Metropolitan Life, Theodor Alexandrescua pus bazele companiei de pensii private in 2007, a dezvoltat si a condus Metropolitan Life in pozitii de top in piata din Romania si a construit o echipa puternica de profesionisti si talente. Una dintre realizarile majore recente din timpul mandatului sau a fost integrarea fostei companii Aviva, achizitionata in 2012.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: