BizRemote by certSIGN Finanțe Stiri

BRD Groupe Société Générale: finanțări noi de peste 130 mil. lei în Horeca. Credit pentru renovarea Athénée Palace

9 mart. 2021 2 min

BRD Groupe Société Générale: finanțări noi de peste 130 mil. lei în Horeca. Credit pentru renovarea Athénée Palace

Reading Time: 2 minute

În ciuda pandemiei, BRD Groupe Société Générale a acordat industriei Horeca din România finanțări noi în valoare de peste 130 milioane RON, atât în cadrul programului IMM Invest, cât și din surse proprii.

Cel mai recent proiect este reprezentat de o finanțare pe termen lung, în valoare de peste 20 milioane EUR, acordată grupului ANA Hotels. Împrumutul urmează să cofinanțeze proiectul de renovare a hotelului Athénée Palace Hilton Bucharest, arată banca, într-un comunicat de presă. 

BRD este finanțatorul tradițional al ANA Hotels, contribuind la marile proiecte ale grupului: renovarea și modernizarea hotelurilor Sport, Bradul și Poiana din Poiana Brașov, renovarea și modernizarea complexului Europa din Eforie Nord, renovarea hotelului Crowne Plaza din București, finanțarea achiziționării hotelului Athénée Palace Hilton Bucharest.

”Suntem mândri să continuăm tradiția colaborării cu grupul ANA Hotels, cel mai mare grup cu acționariat privat autohton din industria românească a turismului, o referință în materie de calitate a serviciilor. Ne bucurăm că putem contribui la proiectul care va da o nouă viață hotelului Athenée Palace, un loc legendar al Capitalei României, faimos în întreaga Europă. Manifestăm astfel și disponibilitatea de a sprijini companiile solide și bine manageriate din industria Horeca, una greu încercată de criza sanitară pe care încă o traversăm”, a spus Yves Lallemand, Director General adjunct al BRD, coordonatorul activității de Corporate Banking.

”Colaborarea cu BRD este una solidă, dinamică și am contat întotdeauna pe acest parteneriat, proiecte importante ale companiei din ultimii peste 20 de ani, inclusiv achiziția hotelului Athénée Palace, fiind realizate cu sprijinul direct al băncii”, a declarat George Copos, proprietarul grupului ANA Hotels.  

Proiectat de arhitectul francez Théophile Bradeau, hotelul Athenée Palace a fost finalizat în anul 1914. Construit în stil Art Nouveau, hotelul a trecut prin prima modernizare în perioada anilor 1935-1937, atunci când exteriorul a fost remodelat în stil Art Deco, sub coordonarea arhitectului român Duiliu Marcu. Avariat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în 1944, a fost complet renovat în 1945. Douăzeci de ani mai târziu, hotelul a primit o nouă aripă, construită în spatele clădirii originale.

Proprietate a ANA Hotels din anul 2005, hotelul este operat încă din 1996, pe baza unui contract de management, de grupul internațional ”Hilton Worldwide Holdings Inc”.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: