fbpx
Antreprenori Stiri

Un nou concept de farmacie3 min

10/05/2018 3 min read

Un nou concept de farmacie3 min

Reading Time: 3 minute

Crisia Farm a lansat pe piața din România conceptul de farmacie modernă, dotată cu laborator și tehnologie de ultimă oră, ce oferă tratamente personalizate. Totodată, a lansat o platformă unică la nivel național, de dezvoltare și promovare a rețetelor magistrale.

În Europa, conceptul de îngrijire farmaceutică personalizată modernă a fost implementat pentru prima dată în Olanda, în anul 1990. În prezent, conceptul este activ în 34 de țări din Europa și în peste 60 de țări din întreaga lume. Soluția care stă la baza acestui concept se bazează  pe optimizarea, cât și pe inovarea asistenței farmaceutice personalizate.

Crisia Farm implementează acest concept în România, ajungând să fie a 35-a țară europeană în care atât medicii prescriptori, cât și  pacienții se pot bucura de o lejeritate și o inovație în domeniul farmaceutic.

Farmacist Cosmina Bengescu

”Am investit în echipamente moderne, tehnici de lucru inovatoare și instruire permanentă’’, a declarat Cosmina Bengescu, farmacist specialist laborator și manager  al Crisia Farm.

”Preparatele disponibile pe piață au limitări. Oferta noastră știintifică este de nerefuzat pentru medicul care, desigur, pune in prim plan interesul terapeutic: combinațiile în laborator oferă solutii unice pentru fiecare pacient, oferind posibilitatea medicului și farmacistului de a crea un tratament dedicat, cu eficiență maximă”, a declarat Amalia Apostol, farmacist și Laboratory Development Business Manager al Crisia Farm.            

Care sunt beneficiile unei rețete magistrale?

Rețeta magistrală vine cu o gamă largă de beneficii, nu doar pentru pacienți, ci și pentru medici; deoarece crește calitatea și eficiența tratamentului oferit. Îmbunătățește conformitatea cu medicația și salvează viața garantand pacientului o probabilitate mai mică de efecte secundare, tratamentul fiind unic. Acest fapt înseamnă că produsul de compoziție farmaceutic poate fi personalizat fie printr-o forma de dozare alternativă, fie printr-o putere alternativă de dozare sau terapie combinată. Preparatul magistral oferă, de asemenea și o soluție în situația lipsei de medicamente. Produsele magistrale pot servi ca alternativa la nevoile terapeutice noi și indisponibile.

”Pentru noi, medicii, obișnuiți cu tipizatele, rețeta magistrală reprezintă o provocare profesională. Vorbim acum de formulări studiate științifice si de calitate superioară a substanțelor active folosite în rețeta magistrală, substanțe  conforme normelor farmacopeei europene. E lesne de înțeles că un preparat farmaceutic personalizat, eficace va mulțumi pacientul, din ce în ce mai atent la calitatea produselor farmaceutice disponibile pe piață”, susține Dr. Oana Clătici, medic primar dermatologie și prescriptor rețete magistrale Crisia Farm.

Produse de laborator Crisia Farm

Produsele farmaceutice Crisia Farm sunt create și fabricate în laboratorul farmaciei sau prin facilități de proceduri GMP care au la bază cunoștințe farmaceutice științifice.

Activitatea Crisia Farm se concentrează pe următoarele segmente de compoziții farmaceutice: 

Servicii de compoziție: medicamente personalizate, preparate în instalațiile de preparare sterilă și non-sterila, în strânsă cooperare cu medicii de prescripție medicală

Branduri: concepte inovatoare, vehicule și formulări pentru compoziții farmaceutice.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *