Stiri Tech

League of Legends: Wild Rift, disponibil în România

14 dec. 2020 3 min

League of Legends: Wild Rift, disponibil în România

Reading Time: 3 minute

Riot Games, dezvoltatorul și publisher-ul jocurilor League of Legends și Valorant, a lansat în Open Beta unul dintre cele mai așteptate titluri ale anului, League of Legends: Wild Rift, versiunea pentru mobile a cunoscutului joc. Toți jucătorii vor avea acces complet gratuit la Wild Rift de pe dispozitivele Android sau iOS.

După mai bine de 11 ani, jocul este disponibil sub o nouă formă, reconstruită de la zero și optimizată pentru dispozitive mobile. Jocul vine cu set de comenzi tactile dual-stick și o nouă hartă, numită Wild Rift. Noua hartă este puțin mai mică decât Summoner’s Rift din varianta de PC, dar oricine a jucat jocul se va simți confortabil pe noua hartă.

Pentru fanii League of Legends și jucătorii noi

Wild Rift se adresează atât jucătorilor veterani care doresc o experiență competitivă, cât și noilor veniți care vor să se distreze cu prietenii. Jocul este conceput pentru a fi ușor de înțeles pentru jucătorii noi, dar păstrează esența experienței League of Legends și nu o transformă într-o experiența casual. În modul Ranked poți alege să joci solo, într-o echipă de 2 sau 3 jucători, iar cei care își doresc victoria cu orice preț pot juca într-o echipa întreagă de 5 jucători. Sistemul de matchmaking va ține cont de jucătorii care alcătuiesc grupul și va căuta întotdeauna grupuri cu abilități competitive egale, pentru a găsi meciuri cât mai echilibrate posibil.

Ce este League of Legends?

League of Legends este un joc MOBA, un subgen de jocuri video de strategie, în care fiecare jucător controlează un singur personaj cu un set de abilități unice care se îmbunătățesc pe parcursul unui joc și care contribuie la strategia generală a echipei. Două echipe, de câte cinci jucători fiecare, se luptă pentru a atinge obiectivul final și a distruge baza adversarilor, situată în colțul opus al câmpului de luptă.

O experiență creată special pentru dispozitivele mobile

Spre deosebire de versiunea PC a jocului, meciurile din Wild Rift ar trebui să dureze undeva între 15-20 de minute.

Una dintre optimizările pentru dispozitivele mobile este faptul că harta este pusă în oglindă pe partea roșie, astfel încât baza jucătorului este întotdeauna în partea din stânga jos a ecranului, iar baza inamicului este întotdeauna în partea dreaptă sus. Acest lucru a fost implementat astfel încât degetele jucătorului să nu acopere o parte importantă a ecranului în timpul luptelor intense. Asta înseamnă că Wild Rift nu folosește formatul clasic de „culoarul de sus” și „culoarul de jos”, ci „culoarul duo” și „culoarul solo”.

Wild Rift are, de asemenea, o cameră semi-blocată, care permite jucătorilor să mute camera, astfel încât să fie mai ușor să navigheze pe hartă, să țintească mai eficient și, în general, să beneficieze de o viziune de ansamblu asupra câmpului de luptă.

În timpul perioadei Open Beta, există moduri precum Normal, Co-Op vs AI, modul de antrenament, Ranked și un mod de joc personalizat.

Întotdeauna gratuit

Wild Rift este un joc gratuit, ceea ce înseamnă că nu există nimic care să ofere un avantaj competitiv în joc asupra altor jucători. Există multe modalități prin care campionii pot fi deblocați, fie că sunt câștigați prin recompense de level-up, prin Blue Motes, evenimente sau prin rotația campionului free-to-play. Pentru jucătorii care nu pot sau nu doresc să cheltuiască bani în joc, există o nouă monedă pe care o pot câștiga în timp ce joacă, numită Poro Coins, care poate fi folosită pentru a debloca diverse obiecte cosmetice.

Înființată de Brandon Beck și Marc Merrill și condusă de CEO-ul Nicolo Laurent, Riot are sediul central în Los Angeles, California și are peste 2.500 de angajați în peste 20 de birouri din întreaga lume

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: