Stiri Companii

Un nou investitor străin pe piaţa imobiliară românească

14 oct. 2016 < 1 min

Un nou investitor străin pe piaţa imobiliară românească

Reading Time: < 1 minut

Fondul de investiţii ceh PPF Real Estate efectuează prima tranzacţie imobiliară în România, prin preluarea complexului de birouri Metropolis Center din București. Compania de consultanță imobiliară JLL a reprezentat fondul de investiţii în această achiziţie, contribuind, astfel, la atragerea de noi investitori străini pe piaţa românească.

România a înregistrat, în ultima perioadă, progrese semnificative în câştigarea interesului investitorilor din domeniul imobiliar, oferind oportunităţi atractive pentru plasarea banilor. În primele nouă luni ale anului, volumul investițiilor imobiliare atrase de ţara noastră a depășit 400 milioane de euro, iar pentru întreg anul se prognozează atingerea unui nivel de 600 – 700 milioane de euro.

„Semnalele de la investitori sunt bune și am văzut asta inclusiv la Expo Real (una dintre cele mai mari expoziții de profil din Europa). A fost cel mai bun târg la care am participat în ultimii ani, din punct de vedere al discuțiilor și reacțiilor investitorilor vizavi de România, pe fondul comprimării randamentelor în restul Europei Centrale și de Est. Problema rămâne să găsim și produse pentru acești investitori”, declară Silviana Badea, National Director, head of Capital Markets Department JLL.

Cea mai mare tranzacție înregistrată în primele nouă luni ale anului a fost achiziția Sibiu Shopping City de către fondul sud-african de investiții NEPI de la ARGO Real Estate pentru 100 milioane de euro. În această perioadă, cei mai activi cumpărători sunt NEPI și GTC.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: