fbpx
Finanțe Stiri

Raiffeisen Comunități: 117 proiecte educaționale, în cursa pentru finanțări nerambursabile2 min

01/09/2020 2 min read

author:

Raiffeisen Comunități: 117 proiecte educaționale, în cursa pentru finanțări nerambursabile2 min

Reading Time: 2 minute

117 proiecte de educație non-formală au intrat în prima etapă de jurizare a programului de granturi Raiffeisen Comunități, ediția 2020, care acorda finanțări nerambursabile în valoare totală de 500.000 lei pentru 10 proiecte educaționale derulate de ONG-uri și instituții publice de învățământ.

Până pe 17 septembrie, proiectele vor fi evaluate de un juriu format din100 de angajați Raiffeisen Bank din toată țara și de specialiștii în proiecte comunitare ai Asociației pentru Relații Comunitare.

După verificarea criteriilor de eligibilitate în programul Raiffeisen Comunitati, 117 proiecte din cele 149 înscrise au trecut mai departe în prima etapa de jurizare și vor fi evaluate de doua echipe diferite de jurați:

  • O echipa de specialiști în proiecte comunitare formată din echipa Asociației pentru Relații Comunitare (ARC) și echipa de Comunicare Raiffeisen Bank România. Notele acordate de echipa comună ARC și Raiffeisen Bank au o pondere de 70% în clasamentul primei etape de jurizare.
  • O echipă de jurați voluntari formată din 90 de angajați Raiffeisen Bank din toată țara. Notele juraților voluntari au o pondere de 30% în clasamentul primei etape de jurizare

Primele 20 de proiecte din clasament vor intra într-o ultimă rundă de evaluare, în care un juriu independent va alege câștigătorii celor 10 granturi în valoare de 50.000 lei fiecare. Câștigătorii vor fi aleși în urma unor interviuri online intre juriu și reprezentanții organizațiilor finaliste.

“Suntem bucuroși să vedem cum, de la an la an, primim propuneri de proiecte tot mai solide, gândite să devină sustenabile și să continue impactul pozitiv în viețile comunităților, chiar și după ce finanțarea Raiffeisen Bank se încheie. Anul acesta, multe dintre școlile și organizațiile guvernamentale care ne-au propus proiecte de educație au gândit idei adaptate noilor condiții impuse de pandemie. Cu ediția de anul acesta, ajungem să acordăm finanțări nerambursabile în valare de 1 milion de euro pentru 140 de proiecte comunitare”, a spus Corina Vasile, Director de Comunicare la Raiffeisen Bank România.

Proiectele propuse se încadrează în domeniul educației civice (48), al educației profesionale (33), educației financiare (20) și educație antreprenoriala (18). Cele mai multe dintre ele sunt propuse de organizații și scoli din București (41 de proiecte), jud. Cluj (12), Iași (7) și Brașov (5).

Programul Raiffeisen Comunități se află la a zecea ediție, timp în care a acordat finanțări în valoare de 870.000 euro pentru 129 de proiecte implementate în întreagă tara.

La jumătatea acestui an, Raiffeisen Bank avea în portofoliu peste 2,12 milioane de clienți persoane fizice, aproximativ 97.000 de IMM-uri și 5.700 de corporații. 4880 de angajați lucrează în cele 350 sediii ale băncii prezente în toată țara. Banca are o rețea de peste 770 de ATM-uri, aproximativ 23.000 de POS-uri și 335 de mașini multifuncționale.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *