Companii Stiri

Un nou sezon pentru confortul casei

13 aug. 2014 4 min

Un nou sezon pentru confortul casei

Reading Time: 4 minute

Aproximativ 30% produse noi, 217 articole cu preturi scazute in medie cu 18% si o scadere medie pe toata gama de 1,49%. Acestea sunt doar cateva dintre noutatile pe care le aduce noul Catalog IKEA 2015.

PH107367

Cele 905.000 de exemplare ale noului catalog, alcatuit din 328 de pagini avand ca tema “Aici incep zilele bune si noptile linistite”, vor fi distribuite in locuintele din Bucuresti, Pitesti, Ploiesti si imprejurimi, intre 18 august si 7 septembrie.

Preturile mentionate in Catalogul IKEA 2015 includ TVA, sunt maxime si sunt valabile un an de zile, de la 1 septembrie 2014 pana la 25 august 2015.

Cele 217 produse cu preturi scazute vor fi marcate cu simbolul “Pret mai mic”.

“Multe dintre acestea sunt pentru dormitor si baie. Cateva exemple sunt dulapurile din familia PAX sau produsele pentru baie din familia LILLÅNGEN. Dorinta noastra este sa oferim produse functionale, cu design la calitate si la preturi cat mai accesibile, astfel incat cei mai multi oameni sa gaseasca in Magazinul IKEA solutiile de amenajare potrivite pentru ei”,a declarat Cornel Oprisan, Retail Manager IKEA Romania.

Dormitorul si baia sunt piesele centrale ale noului catalog.

catalog

Coperta prezinta imaginea unui dormitor, privit de-a lungul unei zile, de la rasarit la apus, iar pe fundal un peisaj citadin care s-ar putea regasi oriunde in lume.

“Nu am ales intamplator aceste doua camere ale casei. Dormitorul si baia sunt spatii personale, in care nepregatim pentru fiecare zi. Locurile in care ne ascundem de agitatia de afara, in care ne relaxam si in care avem grija de noi si de cei dragi: locurile unde putem fi noi insine. Unde incep zilele bune si noptile linistite”,a declarat Mihaela Muresan, Marketing Manager IKEA Romania.

Anul acesta s-au conturat trei tendinte importante, in jurul carora a fost conceput Catalogul:

Personalizarea spatiului – Noul catalog cuprinde idei neasteptate de personalizare: un suport de ghivece se poate deghiza imediat intr-un organizator de bijuterii (pag.22), iar o masa se poate extinde si pe balcon pentru a primi toti musafirii (pag. 126-127).

Solutii inteligente pentru folosirea spatiului – Catalogul IKEA 2015 prezinta mai multe variante de utilizare pentru piese de mobilier multifunctionale, ce raspund mai multor nevoi, cu este de pilda un dulap cu oglinda (pag.42) plasat in baie deasupra chiuvetei.

Redefinirea casei –O draperie poate separa dormitorul parintilor pentru a crea un spatiu de joaca atunci cand apar noi membri in familie (pag.18), iar o masa de infasat poate deveni peste ani un mic birou (pag. 59).

Alegeri sustenabile

Pana la sfarsitul anului 2015, tot bumbacul folosit pentru crearea produselor IKEA va proveni din surse mai sustenabile. In plus, gama IKEA include produse din lemn care genereaza mai putine deseuri, covoare fabricate din textile refolositesi becuri LED, care ajuta la economisirea energiei. In baie, bateriile IKEA cu aerator reduc consumul de apa, iar cosurile pentru sortarea deseurilor pastreaza spatiul ordonat si ajuta la reciclarea materialelor.

Anul acesta Catalogul IKEA a devenit publicatia cu cel mai mare tiraj tiparit pe hartie 100% certificata de Asociatia pentru Certificare Forestiera (Forest Stewardship Council – FSC). Standardul FSC atesta ca hartia provine din lemn din paduri administrate corespunzator, din surse controlate si din materiale reciclate. Tot procesul de productie a Catalogului IKEA, din padure pana la tipar, este atestat FSC.

Aplicatia IKEA Catalogue

Catalogul IKEA 2015 vine, pentru al treilea an consecutiv, cu o extensie digitala imbunatatita, prin care utilizatorii au acces la noutati pe tot parcursul anului, imagini 3D, precum si la povesti despre produsele si designerii IKEA.

PH119487

Peste 60 de pagini au continut extins pentru aplicatia IKEA Catalogue

Continutul video joaca un rol esential anul acesta. Au fost create 24 de clipuri care prezinta sfaturi legate de asamblarea produselor, idei de amenajari interioare, solutii si informatii despre produsele si materialele folosite.

Prin optiunea de Realitate Augmentata, utilizatorii pot vedea produsul dorit chiar la ei acasa. Anul acesta, optiunea include 300 de produse.

Optiunea Slideshowle permite utilizatorilor sa testeze mai multe solutii pentru camerele prezentate in paginile din catalog, inlocuind produsele din pagina cu alteledin aceeasi categorie.

Serviciul de comenzi online

Incepand cu data de 15 iulie aproximativ 70% dintre produsele IKEA se pot comanda online din 15 iulie. Pretul achitat este alcatuit din pretul la raft al produselor, la care se adauga 49 de lei – pretul de colectare pe comanda, indiferent de numarul produselor, si pretul de transport de 1leu/kg.

PH104241

Catalogul IKEA 2015 va fi disponibil si in format digital pe website-ul www.IKEA.ro, incepand cu 13 august.

Harta interactiva a distributiei catalogului va fi disponibila si anul acesta pe site.

a nivel mondial, Catalogul IKEA 2015 a fost tiparit in 217 milioane de exemplare, distribuite in 46 de tari si 32 de limbi.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: