Stiri Tech

Un startup românesc lansează un serviciu online de transcriere și traducere automată în zeci de limbi

15/07/2020 < 1 min read

Un startup românesc lansează un serviciu online de transcriere și traducere automată în zeci de limbi

Reading Time: < 1 minut

RolaxIT Innovation, startup românesc focalizat pe aplicarea noilor tehnologii în business, a lansat Scriptoman, un serviciu de transcriere și traducere automată, bazat pe Inteligență Artificială.

Scriptoman este disponibil online și permite transcrierea rapidă a înregistrărilor de lungă durată cu o acuratețe de peste 90%. Serviciul include un editor care semnalează nivelul de încredere asociat unui cuvânt transcris sau tradus, ceea ce permite utilizatorilor rafinarea rezultatelor. Transcrierile pot fi traduse automat, adăugate ca subtitrare la fișierele video și arhivate pe termen lung.

Timpul de transcriere este de jumătate din durata înregistrării, iar algoritmii utilizați respectă regulile ortografice și ortoepice ale limbii române și ale celorlalte limbi. Serviciile sunt disponibile prin plata unui abonament lunar sau credit preplătit.

Scriptoman realizează transcrieri din 37 de limbi și traduceri automate din 110 limbi și a fost dezvoltat de o echipă locală, prin împachetarea unor servicii cloud ale unor furnizori internaționali. Scriptoman  se adresează cu precădere mediului de business, de la media și televiziune la call și contact center, domenii care folosesc intens înregistrările audio/video.

„Folosim o tehnologie cloud care procesează vocea pe baza unor algoritmi de Inteligență Artificială. Este un engine dezvoltat de un partener extern, dar pe care l-am antrenat pentru recunoașterea tiparelor specifice limbii române, de la diacritice la topică și punctuație. Complementar, oferim posibilitate adăugării unui dicționar propriu (termeni tehnici, jargon profesional, acronime) fiecărui client și a unui editor post transcriere, prin care să atingem un nivel superior de acuratețe”, afirmă George Rusu, administratorul RolaxIT.

Pe viitor, compania are în plan să ofere și alte tipuri de licențiere, inclusiv on-premises pentru clienții cu volum mare de activitate. Scriptoman este disponibil pentru testare gratuită, fiecare utilizator nou primind la înregistrare 30 de minute credit.

Foto: © Visual Generation | Dreamstime.com

One Comment
  1. Alexandru Ardelean

    Ce veste minunată! Bravoo! În sfârșit, de când așteptam un asemenea instrument!

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă