Finanțe Stiri

UniCredit Bank a încheiat o nouă emisiune de obligațiuni

31 iul. 2017 2 min

UniCredit Bank a încheiat o nouă emisiune de obligațiuni

Reading Time: 2 minute

UniCredit Bank a încheiat cu succes o nouă emisiune de obligațiuni corporative în lei, derulată pe parcursul săptămânii 17-21 iulie, aceasta fiind suprasubscrisă.   

Prin oferta primară de vânzare de obligațiuni, banca a vizat o sumă totală de 500 milioane lei, suma finală subscrisă și alocată fiind de 610 milioane lei.  Emisiunea de obligațiuni corporative în lei a UniCredit Bank este parte a unui program mai amplu de diversificare a surselor de finanțare și de extindere a bazei sale de clienți. 

Oferta s-a închis vineri, 21 iulie 2017, pe baza subscrierilor realizate de peste 30 de investitori instituționali locali și internaționali, incluzând instituții financiare internaționale precum BERD, fonduri aflate în administrarea principalelor Societăți de Administrare a Investițiilor (SAI), fonduri de pensii și societăți de asigurare, arată banca, într-un comunicat de presă. 

Această emisiune, a doua după cea din 2013, marchează unele premiere în piața locală a obligațiunilor corporatiste emise de bănci, fiind structurată pe trei tranșe de scadență, și având cupon cu dobândă variabilă.

“Suntem încântați de finalizarea cu succes a acestei emisiuni de obligațiuni și pentru interesul semnificativ manifestat de investitorii noștri. Ne propunem să continuăm diversificarea structurii noastre de finanțare, iar în România suntem prima bancă ce lansează noi structuri de investiții care răspund nevoilor investitorilor calificați locali și sunt aliniate la caracteristicile și capacitatea economiei romanesti”, a declarat Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.

Emisiunea a fost structurată pe 3 clase, în tranșe de scadență de 3 ani, 5 ani, 7 ani, cu decontare bi-anuală și având dobândă cuponului variabilă, respectiv:

–              pentru tranșă de scadență  de 3 ani, ROBOR 6LUNI +0,65%

–              pentru tranșă de scadență  de 5 ani, ROBOR 6LUNI +0,85%

–              pentru tranșă de scadență  de 7 ani, ROBOR 6LUNI +1,05%

Obligațiunile emise de UniCredit Bank vor putea fi tranzacționate la Bursa de Valori București (BVB), sunt nominative, emise în formă dematerializata, evidențiate prin înscriere în cont.  Intermediarul emisiunii a fost IEBA Trust SA, iar casa de avocatură Clifford Chance Badea a asigurat consultanța juridică.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: