BizRemote by certSIGN Stiri

Vacanță în Grecia? Turiștii nevaccinați primesc o parte din banii de test înapoi

15/03/2021 2 min read

Vacanță în Grecia? Turiștii nevaccinați primesc o parte din banii de test înapoi

Reading Time: 2 minute

Turiștii români care cumpără o vacanță în nordul Greciei, zonă preferată de cei care merg cu mașina, vor primi din partea hotelierilor o parte din banii plătiți pentru realizarea testului RT-PCR.

Mai mulți proprietari de hoteluri din zonă, aflate în oferta de vacanță a Paralela 45, au stabilit să acorde românilor vouchere cu o valoare de 20 sau 30 de euro, care vor putea fi folosite pentru servicii extra, anunță agenția, într-un coumnicat de presă.

Oferta este valabilă începând cu luna mai, când autoritățile elene au anunțat că deschid sezonul, și numai pentru cei care nu s-au vaccinat.

“Partenerii noștri din nordul Greciei vin în întâmpinarea turiștilor care nu au reușit să se vaccineze până la momentul începerii vacanței. Voucherul acoperă o parte importantă din costul testului, care este de 40 de euro pentru turiștii Paralela. O familie cu doi copii primește înapoi 80-120 de euro din 160 de euro, cât a plătit pe teste, pe care îi poate cheltui pe băuturi răcoritoare, mâncare, băuturi alcoolice extra la hotelul unde e cazată”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45

Turiștii Paralela 45 se pot testa cu rapiditate și la un tarif preferanțial la Gral Medical, clinica cu care agenția are parteneriat. Pentru o acoperire națională, numărul clinicilor va crește la patru în perioada următoare.

Paralela 45 estimează o creștere cu 25% a numărului turiștilor care vor merge, vara aceasta, în zonele de vacanță din nordul Greciei: Halkidiki, Thassos, Riviera Olimpului, de la 7.000 de persoane, anul trecut. Agenția are aproximativ 400 de oferte pentru zona de nord, de la studiouri la hoteluri de cinci stele.

Grecia a anunțat recent că deschide sezonul estival pe 14 mai și condițiile pentru intrarea în țară a turiștilor străini. Ministrul grec al Turismului vine la București, pe 18 martie, pentru discuții cu ministrul Economiei, Claudiu Năsui, despre accesul turiștilor români și greci în ambele țări.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă