Stiri

Vaccinul anti COVID-19 ar putea fi găsit și la medicul de familie

ian. 21, 2021 2 min

Vaccinul anti COVID-19 ar putea fi găsit și la medicul de familie

Reading Time: 2 minute

Al treilea vaccin împotriva Coronavirusului care va fi aprobat în Europa ar putea fi găsit și la medicul de familie. Declarația a fost făcută de Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății. Potrivit acestuia, noul vaccin va fi disponibil în România, din luna februarie.

„Începând cu luna februarie va fi disponibil și vaccinul de la AstraZeneca care se administrează mult mai ușor. Va fi disponibil și în cabinetele medicilor de familie. Până în septembrie sper să reușim să vaccinam 12 milioane de persoane. Și noi, ca profesioniști, o să ajutăm ca publicul să fie informat legat de vaccinare.

Cât durează, care e imunitatea, care sunt categoriile care se pot vaccina. Sunt multe persoane care nu au acces la internet și trebuie lămurite cu privire la vaccinare”, a declarat Alexandru Rafila la RomâniaTv.

Masca va rămâne obligatorie în 2021

Alexandru Rafila a dezvăluit, în urmă cu câteva zile, că vom purta în mod cert masca și în 2021, iar renunțarea la ea va depinde de anumite criterii și analize științifice, toate bazându-se pe imunitatea obținută prin vaccinare.

”Renunţarea la mască va fi o decizie tehnică până la urmă. Renunţarea la mască se va baza pe studii ştiinţifice realizate de organisme internaţionale, de exemplu, Centrul European de Control al Bolilor, va exista o poziţie din partea Uniunii Europene care să ţină cont de acoperirea vaccinală din fiecare stat membru şi de situaţia de la nivelul Uniunii Europene. Nu pot să dau un termen când se va renunţa la mască, dar cu siguranţă dacă acest obiectiv al unei acoperiri vaccinale de 70% va fi realizat, cu siguranţă utilizarea măştii va intra în discuţia specialiştilor şi vor exista recomandări care sigur în funcţie de fiecare stat vor fi adoptate.

Cu siguranță, în acest an vom purta masca.”, a explicat Alexandru Rafila, în cadrul unei conferințe PSD.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: