Business Companii Finanțe Stiri

Vânzările MedLife în România cresc cu 23%, la jumătatea anului

17 aug. 2019 2 min

Vânzările MedLife în România cresc cu 23%, la jumătatea anului

Reading Time: 2 minute

Sistemul medical MedLife a încheiat primul semestru din 2019 cu o creștere a vânzărilor de 23% față de aceeași perioadă a anului trecut, înregistrând o cifră de afaceri consolidată de 461 milioane lei.

Liderul pieței de servicii medicale private din România a raportat rezultate pozitive și la nivel de profit. Așadar, valoarea a EBITDA a fost de 78 milioane lei, în creștere cu 81% față de primele șase luni ale anului 2018. Profitul net a fost de aproximativ 14 milioane lei, în creștere cu 130% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Fiecare linie de business a avut o direcție crescătoare, cel mai mare avans fiind înregistrat de clinici, care au raportat o creștere de 35% față de primul semestru al anului 2018, urmate de centrele de stomatologie, cu o creștere de 34%. În clasament sunt urmate de linia de spitale, laboratoare, farmacii și divizia corporate.

MedLife și-a planificat pentru a doua jumătate a anului un buget de 20 milioane euro, valoare aprobată în cadrul ultimei ședințe AGEA. Bugetul în discuție va susține eforturile companiei asupra dezvoltării programului de achiziții și extinderii la nivel național și internațional.

”Ne-am consolidat platforma de diagnostic și tratament la nivel național prin extinderea numărului de echipamente RM (rezonanță magnetică) de la 15 la 18. În plus, am continuat investițiile în zona de digitalizare prin implementarea serviciilor de Self Check-In și SelfPay în cele mai importante unități la nivel de grup(…) În ultimii zece ani am deschis sau achiziționat 129 de unități medicale la nivel național, rețeaua Medlife de spitale și clinici ajungând la o dimensiune egală cu următorii trei jucători de pe piață la un loc. Avem un plan structurat, testăm piața permanent și avem în acest moment discuții cu 5-6 operatori din România și cu alți 2-3 din Ungaria și sperăm ca în perioada următoare să concretizăm câteva tranzacții”, a declarat Mihai Marcu, CEO, Sistemul Medical MedLife.

MedLife a bifat prima tranzacție internațională în prima jumătate de an, tranzacție prin care o companie românească din sectorul medical privat achiziționează pachetului majoritar al unui grup de companii din afară, Rózsakert Medical Center, din Ungaria.

Potrivit reprezentaților companiei, dacă va reuși implementarea tuturor proiectelor anunțate către acționari, există premise ca MedLife să depășească pragul de 200 milioane de euro în 2019.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: