Antreprenori by eMAG Stiri

MedLife se pregătește pentru noi achiziții

7 iun. 2019 < 1 min

MedLife se pregătește pentru noi achiziții

Reading Time: < 1 minut

MedLife are un buget de 20 de milioane de euro pentru continuarea programului de achiziții în țară, dar și în străinătate.

MedLife își propune majorarea limitei de credit cu 15 milioane de euro. Potrivit reprezentanților companiei, la această majorare se vor adăuga alte lichidități proprii ale companiei, până la valoarea totală de 20 de milioane de euro, obiectivul principal fiind dezvoltarea programului de achiziții și extinderea națională și internațională.

„Am reușit să ne îmbunătățim marjele și acest lucru ne permite să creștem sustenabil și, totodată, să asigurăm raportul optim dintre datoria netă și profit. Scăderea gradului de îndatorare ne încurajează să ne îndreptăm către acționari pentru a solicita creșterea liniilor de finanțare în vederea reluării achizițiilor în România, Ungaria, dar și în țările învecinate unde vedem o piață importantă de creștere. Prospectăm și testăm piața permanent și avem în acest moment discuții cu 5-6 operatori din România și cu alți 2-3 din Ungaria și sperăm ca în perioada următoare să concretizăm câteva tranzacții”, a declarat Mihai Marcu, președinte și CEO MedLife Group.

MedLife Group a încheiat primul trimestru din 2019 pe o direcție ascendentă, anunțând o cifră de  afaceri consolidată pro-forma în valoare de 224,9 milioane lei aferentă acestei perioade, în creștere cu 27,6% față de aceeași perioadă a anului trecut. Rezultatele din primul trimestru vin pe fondul unei dinamici foarte bune pe toate liniile de business, dinamică susținută de apetitul în creștere al românilor pentru serviciile medicale, dar și de o evoluție favorabilă la nivelul întregii piețe.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: