fbpx
Finanțe Stiri

Veneto Banca lanseaza un cont de economisire pentru copii2 min

14/10/2015 2 min read

author:

Veneto Banca lanseaza un cont de economisire pentru copii2 min

Reading Time: 2 minute

Veneto Banca lanseaza Contul de economisire Step, destinat clientilor care doresc sa economiseasca pentru viitorul copiilor lor, de la primele luni de viata pana la majorat. Produsul este disponibil atat in lei, cat si in euro, iar suma minima de constituire este de 450 de lei sau de 100 Euro, ulterior sumele depuse putand sa varieze. Dupa implinirea varstei de 18 ani, tanarul adult va putea retrage intreaga suma acumulata in cont, fara niciun comision, anunta banca, intr-un comunicat de presa.

Ratele de dobanda aplicate Contului de economisire Step sunt de 2% p.a. pentru lei, respectiv de 1% p.a. pentru euro, dobanzile acumulate fiind virate lunar in cont. Banca nu percepe comisioane de deschidere si de administrare a contului, iar alimentarea acestuia, la ghișeu sau prin transfer bancar, este gratuita, fie ca este realizat de parinti, fie de alte rude.

„Pentru parinti, copiii sunt cea mai importanta realizare si, de aceea, toate resursele emotionale si financiare sunt destinate sa ajute la punerea bazelor unui viitor sigur, care sa le ofere acestora posibilitati de dezvoltare cat mai variate. In acest sens, Veneto Banca le vine in sprijin prin Contul de economisire Step, prin care parintii pot asigura copiilor un start bun in viata de adult, fie ca vorbim de finantarea studiilor in strainatate, fie de achizitionarea unei mașini sau chiar de lansarea in antreprenoriat”, a declarat Alberto Morini, Directorul Veneto Banca Romania.

Clientii care detin un Cont de economisire Step pot verifica oricand si in mod gratuit suma economisita prin intermediul serviciul de Internet Banking – Bank@You Basic.

Sumele economisite in Contul Step sunt garantate de Fondul Interbancar de Garantare a Depozitelor din Italia, plafonul maxim de garantare pentru fiecare client deponent fiind de 100.000 de euro.

Veneto Banca este prezenta in Romania din anul 2000, an in care a achizitionat pachetul majoritar al Bancii Italo Romena, care a fuzionat prin incorporare in banca mama in mai 2014.

Odata cu achizitionarea sa de catre Veneto Banca, institutia și-a dezvoltat continuu portofoliul de clienti, adresandu-se la inceput investitorilor italieni și apoi societatilor romanești și segmentului persoanelor fizice.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *