Analize Stiri

Vesti bune pentru domeniul recrutarii in 2016

27 ian. 2016 2 min

Vesti bune pentru domeniul recrutarii in 2016

Reading Time: 2 minute

Reteaua de evenimente de cariera din Romania, Targul de Cariere, implineste anul acesta 10 ani de activitate. In cadrul celor peste 100 de targuri desfasurate pana in prezent, organizatorii evenimentului au interactionat cu cateva zeci de mii de candidati si cu sute de companii importante pe plan local si international.

In ce domenii se anunta recrutari importante?

Ne asteptam ca anul 2016 sa fie unul bun pentru recrutare. Angajari importante se anunta in outsourcing, IT, telecom, agricultura (dezvoltarea de proiecte agricole), dar si in sectorul constructiilor civile si industriale (de la spatii de fabrici, la cladiri de birouri sau proiecte rezidentiale pentru publicul larg), declara Louisa Olar, directorul Targului de Cariere.

In ultimii 10 ani s-a observat o mobilitate tot mai mare a candidatilor, care sunt dispusi sa se mute in alt oras sau chiar in alta tara pentru un job mai bun. In plus, stagiile de practica si oportunitatile de internship castiga tot mai mult teren.

In general, posturile disponibile de la Targul de Cariere sunt pentru persoane cu studii superioare absolvite sau in curs. Companiile cauta tot mai mult persoane cu experienta pentru posturi mid level sau senior.

Acces la mii de candidati si interviuri pe loc

Potrivit statisticilor din toamna anului 2015, aproximativ 34% dintre participanti sunt absolventi de studii superioare, absolventi de master sau de doctorat, 32% sunt studenti in ani terminali, in timp ce restul sunt studenti in primii ani sau absolventi de studii medii.

In lunile martie si aprilie, peste 200 de companii sunt asteptate la Targul de Cariere in 7 orase: Cluj-Napoca, Iasi, Chisinau, Brasov, Sibiu, Oradea, Targu-Mures.

Vom pune accent pe diverse activitati conexe targului propriu-zis, de la diverse initiative ce tin de crearea unui confort mai mare pentru candidati, pana la evenimente, seminarii pe diverse teme si sesiuni cu tematica specializata livrate de companii, competitii in IT sau expozitii de tehnologie., spun organizatorii TdC.

Ce tipuri de candidati cauta companiile

In marile orase in care va avea loc Targul de Cariere sunt vizati atat candidatii cu abilitati tehnice si economice, cat si cei care cunosc bine limbi straine, de la engleza, franceza, spaniola, italiana, germana, pana la limbile nordine, olandeza, rusa ori ebraica.

Posibilitatea de a munci de acasa ori de a converti orele muncite peste program in zile de concediu, servicii de masaj la birou, locuri de parcare gratuite, abonamente gratuite la sali de sport si spatii de relaxare sunt cateva dintre beneficiile pe care companiile aleg sa le ofere viitorilor angajati.

Detalii despre Targul de Cariere gasiti pe www.targuldecariere.ro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: