Finanțe Stiri

VIG, prime de 2,7 miliarde euro in T1

24 mai 2016 2 min

VIG, prime de 2,7 miliarde euro in T1

Reading Time: 2 minute

Performanta Vienna Insurance Group in ceea ce priveste vanzarile in primul trimestru din 2016 a fost in linie cu asteptarile, anunta compania, intr-un comunicat de presa. Volumul primelor s-a situat la 2,7 miliarde euro, inregistrand o crestere satisfacatoare de 3,2% daca se exclud politele cu plata la scadenta. Per total, nivelul primelor a scazut ușor, cu 1,8%, fata de aceeași perioada a anului trecut, pe fondul continuarii vanzarii selective a politelor cu plata la scadenta.

Rata neta combinata a grupului dupa reasigurare (fara a include venitul din investitii) s-a mentinut semnificativ sub pragul de 100%, la 97,8%, in primul trimestru din 2016.

Profitul (inainte de impozitare) s-a situat in primul trimestru la 101,5 milioane euro (-22,5%). Grupul a inregistrat in primul trimestru un rezultat financiar de 236,0 milioane euro, in scadere cu 13,7% fata de aceeași perioada a anului trecut, in principal pe fondul veniturilor mai scazute din vanzarea investitiilor in obligatiuni, a creditelor și a detinerilor in fonduri de investitii.

“Conform așteptarilor, contextul caracterizat de dobanzi scazute a condus la o reducere a rezultatului nostru financiar. Anticipam ca acest efect negativ se va mentine pe parcursul intregului an financiar. Cu toate acestea, profitul (inainte de impozitare) din primul trimestru arata ca suntem in grafic sa ne atingem obiectivul de a inregistra in 2016 un profit (inainte de impozitare) dublu fata de anul precedent, de pana la 400 milioane euro”, a declarat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

Investitiile grupului, inclusiv numerarul si echivalentele de numerar, au crescut cu 2,6%, la un nivel de 32,7 miliarde euro la 31 martie 2016.

Cresterea procentuala a primelor pe segmente de activitate

crestere prime vigPerformanta pietelor VIG

Politele de asigurari de viata cu plata regulata a primelor continua sa creasca

Cu toate ca mediul caracterizat de dobanzi reduse a condus la o scadere a vanzarilor de produse cu plata la scadenta, politele de asigurari de viata cu plata regulata au continuat sa creasca. Cresterile inregistrate in Republica Ceha si Ungaria s-au evidentiat in mod special.

Crestere inregistrata intr-un context dificil pentru piata asigurarilor auto

VIG se confrunta in continuare cu un context foarte competitiv pe segmentul asigurarilor auto in unele piete. Cu toate acestea, Romania si Turcia au inregistrat o crestere puternica pe segmentul asigurarilor auto, iar rata neta combinata a scazut in Polonia sub pragul de 100% in pofida situatiei dificile a pietei.

Structura noua pentru Tarile Baltice

Segmentul “Tarile Baltice” include Estonia, Letonia si Lituania. Companiile VIG din Tarile Baltice au inregistrat o crestere semnificativa a primelor, de pana la 34,3 milioane euro. Printre motivele pentru aceasta evolutie se numara consolidarea pentru prima data in contabilitate a companiei de asigurari nou-infiintate Compensa Non-Life si achizitia companiei de asigurari generale Baltikums.

Segmentul definit de VIG drept “Alte piete din ECE”, care include Albania, Bosnia-Hertegovina, Croatia, Macedonia, Republica Moldova, Serbia si Ucraina, a inregistrat din nou o crestere de doua cifre a primelor (+13,5%) in primul trimestru din 2016. In special Croatia si Serbia, considerate de VIG drept piete cu crestere ridicata, au avut contributii ridicate la aceasta majorare.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: