Lifestyle Stiri

Vioara Stradivarius merge mai departe

18 mai 2017 2 min

Vioara Stradivarius merge mai departe

Reading Time: 2 minute

Violonistul Alexandru Tomescu, pianista Sînziana Mircea și bandoneonistul Omar Massa au pornit în Turneul Internațional Stradivarius, ajuns la cea de a zecea ediție. Periplul muzical, care va dura până în data de 9 iunie, include opriri în 14 centre culturale din România și Franța. Cei trei artiști își propun să cucerească publicul cu Anotimpurile de Astor Piazzola și dansurile spaniole compuse de către Manuel Falla, Enrique Granados și Pablo de Sarasate.

În cei 10 ani de existență, Turneul Stradivarius a reușit să aducă muzica clasică aproape de publicul tânăr și neexperimentat și să satisfacă nevoia de cultură din orașele în care nu există teatru, operă sau filarmonică. Publicul concertelor din cadrul turneului este tot mai numeros și provine din toate categoriile de vârstă. Violonistul Alexandru Tomescu, liderul acestui proiect, crede în angajamente pe termen lung, în întâlniri care rezistă timpului și își dezvoltă adevărata valoare, asemeni muzicii.

„Peste 150 de spectacole, la care au venit peste 75.000 spectatori, peste 100.000 km parcurși, mii de ore de studiu, imposibil de contabilizat. Sprijinirea a numeroase cauze sociale și umanitare, colaborarea cu numeroși artiști, fie ei muzicieni, actori, pictori, producători video, light designeri, regizori, fotografi, pentru a vă putea oferi de fiecare dată un spectacol altfel, în care muzica să își găsească calea către inima și sufletul dumneavoastră”, delcară Alexandru Tomescu, încercând să rezume în doar câteva cuvinte ce înseamnă pentru el cele zece Turnee Stradivarius, la care a participat.

Violonistul a câștigat în 2013, pentru a doua oară, în urma unui concurs național organizat de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, dreptul de a cânta, pentru următorii 5 ani, pe  vioara Stradivarius Elder Voicu. Instrumentul, folosit timp de patru decenii de maestrul Ion Voicu, este considerată a fi una dintre cele mai frumoase și bine conservate viori Stradivarius din lume.

Turneul va face o oprire și în București. Concertul va avea loc pe 30 mai, la Sala Radio. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: