Lifestyle Stiri

Viticultori, consumatori și vinuri de calitate, la ReVino Bucharest Wine Fair

8 mai 2018 3 min

Viticultori, consumatori și vinuri de calitate, la ReVino Bucharest Wine Fair

Reading Time: 3 minute

CrameRomania.ro și ReVino.ro organizează în perioada 12 – 14 mai, la Hotelul Novotel din București cea de-a treia ediție a ReVino Bucharest Wine Fair, salon de vinuri și turism viticol, evenimentul unde își dau întâlnire viticultorii, consumatorii și vinurile bune. ReVino Bucharest Wine Fair este un loc al descoperirii și al noilor experiențe, al vinurilor de calitate și al celor care le produc.

La această ediție, ReVino Bucharest Wine Fair aduce în fața publicului peste 230 de vinuri premium, unele lansate chiar aici în premieră, 35 de expozanți, crame mici și mijlocii din România, importatori, biroul de turism viticol, masterclass-uri interactive și o zi dedicată specialiștilor din industria ospitalității.

“Încă de la prima ediție, de acum doi ani, prin evenimentul ReVino Bucharest Wine Fair ne-am asumat misiunea de a promova vinurile românești de calitate, cramele mici și mijlocii, consumul responsabil și turismul viticol la noi în țară. Și am reușit. De la an la an, am adunat în jurul nostru tot mai mulți oameni interesați de vinuri de calitate, și care află în același timp despre călătoriile pe care le pot face la cramele de la noi”, spune Alina Iancu,  managing director CrameRomania.ro și ReVino.ro.

Fiecare vizitator va primi la intrare câte un pahar pentru degustare și broșura evenimentului, iar la final va putea să își cumpere vinurile preferate din magazinul specializat dedicat celor trei zile, amenajat la parterul Novotel. Cele 33 de crame mici și mijlocii prezente, care vor prezenta câte 7 vinuri premium, acoperă toată țara, astfel că cei prezenți la eveniment îți vor putea face o imagine completă asupra a ceea ce înseamnă vinurile românești contemporane de calitate. Pe lângă acestea, vor fi prezenți și doi importatori cu vinuri internaționale din țări precum Franța, Italia sau Spania, dar și din Lumea Nouă.

Întâlnește-i pe enologi

Pe lângă degustările din cadrul salonului, vizitatorii vor putea lua parte la masterclass-uri interactive susținute de opt enologi. Acestea sunt un prilej excelent pentru cei interesați să acumuleze cunoștințe noi despre vinuri și să afle direct de la surse informații relevante despre soiuri, tehnici de vinificare și amprente personale. Biletele pot fi achiziționate de aici.

Sâmbătă, 12 mai, 12:30 Terroir Wines with Individual Styles, susținut de Oliver Bauer (Cramele Știrbey și Bauer) și Edgar Brutler (Crama Nachbil).

14:30 #1 of Gigondas Comes for the First Time to Romania, susținut de Louis Barroul (Château de Saint Cosme)

16:30 Meet the Women of Wine, susținut de Aurelia Vișinescu (Domeniile Săhăteni), Lorena Deaconu (Halewood Wine & Spirits România), Veronica Gheorghiu (Crama Oprișor)

Duminică, 13 mai, 13:00 Spumante românești obținute prin metoda tradițională, susținut de Olimpia Pleșa Brandhuber

16:00 Dealu Mare Vineyard Tipiciy, susținut de Aurel Rotărescu (Crama SERVE Ceptura) și Fiorenzo Rista (Crama Vitis Metamorfosis).

O zi dedicată specialiștilor din industriile HoReCa și turism

Specialiștii din industria ospitalității și turism sunt invitați să ia parte la eveniment, luni 14 mai. Am gândit această zi individual, astfel încât participanții să aibă posibilitatea unei atmosfere profesionale de degustare și afaceri. Ultima zi a evenimentului devine astfel și o excelentă oportunitate de întâlniri de socializare, în care cei prezenți pot descoperi o rețea cu potențiali furnizori, clienți și parteneri. Accesul se face pe bază de invitație, care poate fi obținută de aici.

Birou de turism viticol

România este de multă vreme pe harta viticolă a lumii și nu de puține ori apărem pe primele locuri când vine vorba despre cultura viței-de-vie sau producția de vin. Astfel, potențialul de dezvoltare a turismului viticol este foarte mare și ne dorim să stimulăm interesul pentru regiunile viticole ale României. De aceea, la biroul de turism viticol cei în căutare de experiențe noi vor identifica cramele care fac enoturism și își vor putea planifica vizite pe tot parcursul anului.

Expozanți

7ARTS, Crama Alira, Amfiteatru Vitis, Crama Aramic, Crama Aurelia Vișinescu, Crama AVINCIS, Crama Balla Geza, Crama Basilescu, Crama Bauer, Crama Budureasca, Domeniul Bogdan, Crama Carastelec, Crama Cepari, Crama Corcova Roy & Dâmboviceanu, Casa de Vinuri Cotnari, Domeniul Drăgași, Halewood Wine & Spirits, Crama Histria, Le Manoir, Crama La Salina, Crama Lechburg, Crama Liliac, Crama Oprișor, Domeniile Panciu, Crama Petro Vaselo, Crama Rasova, Crama SERVE Ceptura, Casa de Vinuri Ștefănești, Domeniul Vlădoi, Crama Știrbey, Crama Thesaurus, Crama Tohani, Crama Viile Metamorfosis, Crama Villa Vinea, Wine Point

Program public

Sâmbătă, 12 mai, 12:00 – 20:00

Duminică, 13 mai, 12:00 – 20:00

HoReCa & Turism (intrare doar pe bază de invitație)

Luni, 14 mai, 12:00 – 17:00

Bilete online, aici.

Eveniment facebook: https://www.facebook.com/events/160060271403677/

Sponsori: TEKKO Logistik Industry, Hochland, IPPU, FEPRA Internatioanal

Parteneri: Biz, Wall-street.ro, Leveltour, HORECA România, Horeca Insight, Top Hospitality, HRB Trends, Lovin, Corks, Vino, Winstone, Wineful, Aquavia, Teaforte, Climadiff, Gastrotech, OZB

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: