Companii Stiri

Wetterbest – crestere cu 36% a cifrei de afaceri

01/06/2016 3 min read

Wetterbest – crestere cu 36% a cifrei de afaceri

Reading Time: 3 minute

Grupul Wetterbest a inregistrat in primele patru luni ale anului o cifra de afaceri de aproximativ 30 milioane lei, in crestere cu 36% fata de perioada similara a anului trecut. La vanzarile raportate au participat toate cele trei companii din grup: Depaco (producator de tigla metalica, tabla cutata şi sisteme de drenaj), Polnebo (importator de folii, membrane, suruburi şi ferestre de mansarda) şi Cortina (producator şi distribuitor).

Evolutia vanzarilor a fost determinata, in principal, de cresterea cererii pentru produsele Wetterbest, potentata de vremea favorabila. De asemenea, avansul s-a datorat si extinderii portofoliului cu produse lansate anul trecut, precum tigla metalica Wetterbest Gladiator, acoperisul plan Wetterbest Click si tabla cutata W60, care s-au bucurat de succes in randul clientilor, in linie cu tendinta de crestere a cererii pentru materiale de calitate ridicata.

Pentru 2016, reprezentantii companiei isi propun o crestere de 20% a cifrei de afaceri si obtinerea unui profit consolidat de circa 8 milioane de lei. Evolutia va fi sustinuta de lansarea a circa 5 noi produsepe parcursul anului. Totodata, compania urmareste extinderea echipei de la 200 de angajati la 240. Recrutarile vizeaza departamentele de productie, livrari, vanzari si financiar.

„Anul acesta, cuvantul de ordine este eficienta. Inca de anul trecut, am demarat un proces de reorganizare a fluxurilor interne. De asemenea, am investit in Warehouse Management System (WMS), care ne ajuta sa organizam mai bine stocurile, comenzile si livrarile. Investitia va avea efecte pozitive atat pentru companie, cat si pentru clienti, imbunatatind calitatea serviciilor Wetterbest”, a declarat Dragos Irimescu, inginer proiectant si director general Wetterbest.

In ceea ce priveste investitiile, Wetterbest a alocat aproximativ 2 milioane de euro pana la sfarsitul anului, in principal, pentru relocarea activitatii, dar si pentru cinci noi linii automate de tigla metalica, borduri si accesorii pentru drenaj, spatii de depozitare si utilaje de ridicat si transportat de ultima generatie. 70.000 de euro au fost alocati deja sistemului WMS.

Deficit de specialisti

Dragos Irimescu a aratat ca esre nevoie de o mai buna pregatire a celor care lucreaza in domeniu. “Este un vid de specialisti. Romanii sunt consumatori de produse putin verificate si trecute prin mana specialistilor”, a spus reprezentantul Wetterbest. Acesta a spus ca asa cum pentru a deschide o farmacie ai nevoie de un farmacist si in domeniul tiglei metalice este nevoie de specialisti. “Oricine are bani poate sa produca orice, fara sa aiba un specialist; poti sa ai firma de constructii, fara sa ai un specialist in constructii”, a spus Dragos Irimescu adaugand ca este nevoie de o lege care sa oblige investitorii sa angajeze specialisti in domeniile in care activeaza. Acesta a dat exemplu Polonia, unde tigla metalica nu poate fi montata decat de specialisti.

Compania va continua si anul acesta activitatile pentru pregatirea montatorilor de acoperisuri.

„In absenta scolilor de meserii, am creat Scoala Wetterbest. Am angajat un trainer specializat, care, cel putin o data pe luna, tine un curs intensiv pentru grupe de cate 30- 40 de montatori si vanzatori de invelitori metalice. Pana la acest moment, am instruit sute de profesionisti. Anul acesta vom incerca sa intensificam eforturile, intrucat este mare nevoie. Un montaj corect este una dintre conditiile de baza pentru un acoperis trainic. Utila este si implicareastatuluipentru sustinerea calitatii in constructii. Spre exemplu, este necesara o lege care sa impuna ca in orice fabrica de materiale de constructii sa fie angajat minimum un inginer specialist cu calificare in domeniul respectiv. Astfel, s-ar evita multe dintre neregulile existente astazi pe piata, cum ar fi utilizarea unor materiale mai ieftine, dar mai putin indicate, sau acordarea unor garantii de trei ori mai mari pentru un produs finit decat cea oferita de producatorul materiei prime”, a explicat Dragos Irimescu.

Sistemele de tigla metalica Wetterbest se remarca printr-o durata medie de viata de peste 50 de ani sustinuta de calitatea otelurilor folosite, prin montaj facil si greutate redusa – ceea ce duce la solicitarea scazuta a structurii de rezistenta a acoperişului şi constructiei in general.

Wetterbest detine una dintre cele mai mari capacitati de productie de tigla metalica si accesorii din Romania, prin cele doua fabrici de la Baicoi (jud. Prahova) si Podari (jud. Dolj).

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă