Companii Finanțe

Wooba pregătește o primă colecție de produse de lumină pentru Mobexpert

23 feb. 2021 3 min

Wooba pregătește o primă colecție de produse de lumină pentru Mobexpert

Reading Time: 3 minute

Wooba – brand sustenabil românesc de obiecte de decor a primit o finanțare de 100.000 euro de la Dan Șucu, proprietarul Mobexpert.

Ecuația creativă de design și produs românesc formată din Cristina Cerga, Adrian Bursuc și Ștefan Nădejde este completată de calitatea românească dată de noul partener al business-ului de la Imperiul Leilor.

Alături de noul investitor, Wooba se pregătește de proiectarea primei colecții de linie care să aducă mai aproape de români designul și produsul românesc, anunță antreprenorii, într-un comunicat de presă.

Foto: Imperiul Leilor

Au căutat inițial o investiție de 45.000 euro pentru 10% din afacere, iar Dan Șucu le-a propus 100.000 de euro pentru 40%.

„Am tot ce trebuie în spate ca voi să deveniți un succes. Iubesc ideea de creativitate, iubesc ideea de produs în România, dar și mai mult ideea de creat și produs în România”, a spus proprietarul Mobexpert.

Wooba Deco este o afacere locală pornită pentru a contribui cu impact în obiectivul de dezvoltare durabilă – consum și producție responsabile. Brandul caută soluții sustenabile de reintegrare a rebuturilor din lemn și plastic în proiectarea produselor modulare de decor.

„Vorbim despre lumină, natură, viață modulară și adaptabilitate. Am dezvoltat un brand care să aducă oamenilor un moment de creație, gând și visare, să le permită să să ajungă mai aproape de stele”, a declarat Cristina Cerga, co-fondatoare Wooba Deco.

Antreprenorii au primit și alte oferte din partea leilor: Cristina Bâtlan, fondatoarea Musette le-a propus 45.000 euro pentru 25% iar omul de afaceri Mohammad Murad, proprietarul Phoenicia Hotels – 200.000 de euro pentru 20%.

Fondatorii Wooba au acceptat oferta proprietarului Mobexpert, pornind la drum pentru crearea unui brand 100% românesc: „Ne dorim să facem lucrurile bine, aici în România. În drumul nostru dorim să construim un circuit economic local și să dezvoltăm segmentul de decor.”

Cei trei tineri antreprenori au avut deja două întâlniri de business cu omul de afaceri Dan Șucu și echipa sa de specialiști în obiecte de iluminat. Împreună au vizitat spațiul în care vor crea un atelier Wooba și pregătesc o primă colecție de produse de lumină semnată special pentru Mobexpert.

Business-ul local Wooba implică o comunitate compusă din artiști și antreprenori: trei fondatori și zece parteneri strategici. Tineri profesioniști, adaptabili și dornici să construiască, în noua actualitate, un brand cu viitor. Pasionați de Univers, natură și lumină, au gândit în linii drepte și au proiectat produse care să aducă „o nouă viziune acolo unde oamenii au nevoie de ea”.

În 2020, anul pandemiei, au lansat o primă colecție în Romania, compusă din cinci obiecte de lumină  – Wooba Dark Collection – light for a soul. Noua colecție este expusă în prezent, până pe 10 martie, în vitrina Hotelului Grand Continental, instalația „Dăruiește iubire, cu Woobire”. Conceptul expoziției vine în completarea campaniei lansate în luna februarie în online: „Woobește cu Wooba” – povești despre oameni și despre bucuria care le luminează chipul atunci când iubesc.

Colecția Dark a mai fost expusă în 2020 în două Galerii De Artă din București: instalația „Coloană spre stele”, în vitrina Galateca – proiect Inside Outside și o „Galaxie de speranțe”, în Galeria Creart – proiect Reconnect in Light.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: