Companii Stiri

WPK, alegerea unui număr în creștere de pacienți români

22 iun. 2017 2 min

WPK, alegerea unui număr în creștere de pacienți români

Reading Time: 2 minute
Ema Diea, WPK

Wiener Privatklinik (WPK), cel mai mare spital privat din Austria, a tratat în prima jumătate a acestui an 320 de pacienți din România. Acest număr este cu 116% mai mare decât cel înregistrat în primele șase luni ale anului trecut. Pacienţii români reprezintă 20% din totalul pacienţilor străini trataţi în cadrul spitalului, fiind a doua naţionalitate ca pondere, după pacienţii din Federaţia Rusă.

Cele mai accesate servicii medicale

Serviciile medicale pentru care românii aleg WPK sunt, în primul rând, cele oncologice. Mai bine de jumătate dintre românii care au ajuns în acest an la clinica vieneză au făcut-o pentru Centrul de Excelență în Oncologie, care reuneşte peste 30 de experţi renumiţi în domeniu, incluzând oncologi, hematologi, chirurgi, specialişti în medicină nucleară, geneticieni, dar şi alte specialităţi medicale. Portofoliul centrului include și imunoterapia, cel mai modern tratament al cancerului, care, în acest moment, nu este disponibil în România.

Clinica este căutată de români pentru serviciile de second opinion și check-up, serviciile de ortopedie, traumatologie şi medicină sportivă, dar şi tratamentul afecţiunilor cardiovasculare şi ORL.

Impactul reprezentanței WPK la București

„Unul dintre principalii factori care a favorizat afluxul mare de pacienţi români în prima jumătate a acestui an a fost deschiderea reprezentanţei WPK în Bucureşti şi lărgirea echipei de management a pacienţilor internaţionali, atât la Viena, cât şi la Bucureşti. Această echipa transmite dosarul medical al pacientului către echipa medicală, obţine de la aceasta o propunere medicală iniţială, consiliază pacienţii în alegerea doctorului potrivit pentru fiecare afecţiune şi oferă pacienţilor suport pentru deplasarea de urgenţă şi cazarea la Viena”, explică Ema Diea, directorul departmanentului de Marketing şi Business Development, WPK.

Pentru a înlesni accesul pacienţilor români la serviciile sale medicale, WPK a încheiat parteneriate cu diverse companii aeriene şi cu unităţi de cazare din Viena, oferind astfel condiţii avantajoase şi discounturi semnificative în ceea ce priveşte transportul şi cazarea în Austria. România, precum și restul Europei de Est reprezintă o piață de mare interes pentru furnizorul austriac de servicii medicale, care urmărește să își eficientizeze comunicarea cu pacienții din această regiune. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: