Lifestyle Stiri

Zece proiecte X 10.000 de euro in programul de granturi al Raiffeisen

18 sept. 2015 2 min

Zece proiecte X 10.000 de euro in programul de granturi al Raiffeisen

Reading Time: 2 minute

Un spital, o institutie de invatatmant si opt ONG-uri situate in Timisoara, Sibiu, Onesti, Galati si Bucuresti sunt castigatorii Programului de Granturi Raiffeisen Comunitati 2015. Proiectele vizeaza domeniile: servicii sociale si de sanatate (7) si ecologie urbane (3).

Programul de Granturi Raiffeisen Comunitati s-a desfasurat exclusiv pe platforma www.raiffeisencomunitati.ro in perioada 1 iulie – 11 septembrie 2015. Din 228 de intentii de inscriere a proiectelor, au fost finalizate 134. Dupa verificarea eligibilitatii lor, conform regulamentului, au intrat in cea de-a doua etapa 99 de proiecte din 36 de localitati, adica 74% din cele inscrise. In etapa finala, proiectele au fost supuse votului publicului si jurizarii voluntarilor Raiffeisen.

Timp de o luna 65 de voluntari Raiffeisen au notat proiectele conform grilei de evaluare, care cuprinde 13 criterii si s-au strans 38.495 de voturi online. Castigatorii au fost desemnati in functie de notele finale obtiunte, calculate ca medie intre nota juriului si nota corespunzatoare numarului de voturi pentru fiecare proiect (numarul maxim de voturi corespunzand notei 10).

Desi 41% din proiectele calificate in finala erau din Bucuresti, doar patru dintre ele se afla printre castigatori. Voturile au contat 50% in evaluarea proiectelor, iar comunitatile mai mici s-au mobilizat mai bine. A contat prestigiul social al coordonatorilor de proiect, profesorii sau medicii reusind sa castige mai mult sprijin.

Proiectele castigatoare:

Servicii sociale si de sanatate

Hidroterapia schimba vieti – Asociatia Scoala mamei Junior

Pot sa zbor spre viitor – Asociatia de Sprijin pentru Parinti si Copiii cu Autism Galati          

Constructia bazei de date digitale pentru monitorizarea pacientilor cu cancer tiroidian, Biomat-Endo – Institutul National de Endocrinologie „C.I.Parhon”                   

In pas de cal spre o viata mai buna – Asociatia Hors Emotion         

Alimentatia copiilor cu boli grave – Asociatia M.A.M.E.        

Centrul de terapii asistate de ecvine pentru copii cu dizabilitati psihosociale – Asociatia Spitalului de Psihiatrie Dr.Gh.Preda Sibiu     

Mai Voios, mai Sanatos! Fundatia Inocenti – Filiala Bucuresti          

Ecologie urbana

Parcul Moisilistilor – Colegiul National Grigore Moisil

Foisorul „Piticilor” – Asociatia ,,Educatori creativi-copii inventivi”      

Liceenii pledeaza si pedaleaza ecologic – Asociatia de tineret Onestin        

Mai multe detalii despre proiecte puteti gasi pe http://raiffeisencomunitati.ro/grantwizard/granturi/index.php/proiecte-votare

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: