Interviuri Lifestyle Oamenii Biz

20 la puterea 20: Ionuț Diaconu

4 iun. 2019 3 min

20 la puterea 20: Ionuț Diaconu

Reading Time: 3 minute

Sunt 20 de tineri care privesc altfel România de mâine și fac deja pași spre următorii 20 de ani. Un proiect inițiat de Biz și Metropolitan Life la aniversarea a 20 de ani în România. Află ce îi pasionează, cum reușesc să lupte pentru lucrurile în care cred și cum văd lumea de mâine.

Ionuț Diaconu

Studiază muzica de la vârsta de 4 ani iar acum se află în Portugalia, cu o bursă la Escola Superior  de Musica e Artes do Espetaculo, din Porto. A avut debutul ca solist cu o orchestră în 2016 și continuă să susțină recitaluri și concerte în țară și în străinătate.

Cu ce te ocupi acum?

Sunt student în anul III la Universitatea Națională de Muzică din București, unde studiez pianul, dar în momentul actual sunt în Porto (Portugalia), unde studiez cu ajutorul unei burse Erasmus la Escola Superior  de Musica e Artes do Espetaculo.  Am început să ascult multă muzică încă de la vârsta de 2-3 ani, iar la 4 ani am început efectiv să studiez muzica.  Așadar, după un timp, pasiunea a devenit un adevărat stil de viață, lucru care se întâmplă oricărui tip de artist care vrea să profeseze în domeniu.

Care sunt performanțele tale?

De când am început să studiez muzica, am mers la multe concursuri naționale și internaționale, am avut debutul ca solist cu o orchestră în 2016, am fost bursier al Fundației ,,Principesa Margareta a României” în 2015, 2016 și 2018; am fost bursier “Serile Lipatti”, am susținut și continui să susțin recitaluri și concerte în țară și în străinătate, iar în 2018 am plecat în Portugalia cu o bursă Erasmus, ca să pot studia într-o țară cu o altă atmosferă decât cea din România.

Ceva ce ai învățat din familie și vrei să transmiți mai departe?

Am preluat multe trăsături bune de caracter de la mama mea, iar unul dintre lucrurile învățate mai bine este acela de a nu fi superficial în viață, dar nici foarte încrâncenat.

Un sfat pentru tineri.

Dacă ești nemulțumit de propria ta persoană și de ceea ce faci în viața de zi cu zi, nu-ți propune să te schimbi radical și foarte curând, pentru că nu vei reuși, ci vei căpăta o frustrare foarte mare și va fi greu să scapi de ea. Propune-ți să te autoîmbunătățești treptat și constant, fără oprire. Este o muncă dificilă, dar dacă ai voință de fier, vei reuși.

Ce îți place în România zilelor noastre?

Mă bucură faptul că frumusețea României nu este 100% pângărită  de ceea ce se întâmplă în societate. Indiferent de starea în care se găsește țara noastră din cauza politicienilor, există întotdeauna oameni care vor cu adevărat să schimbe ceva în bine, iar țara în sine rămâne cu frumusețea proprie. 
Dar, din păcate, acei oameni sunt în număr prea mic față de câți ar trebui să fie.

Unde te vezi peste 20 de ani?

Sunt sigur că voi trăi în altă  parte decât în România. Nu mi-ar displăcea să fiu în SUA, de exemplu.

Materia ta preferată în liceu?

Cel mai mult mi-a plăcut istoria muzicii, datorită profesorului pe care l-am avut atunci. Este critic muzical și, pe lângă știința sa imensă, are și o pasiune extraordinară pentru tot ceea ce face. Și, în timpul în care l-am avut ca profesor, ne îndemna și pe noi să facem la fel.

Artistul tău preferat?

Am destule în minte, dar îi voi menționa pe Clint Eastwood și pe Quentin Tarantino. Pe Eastwood, pentru că este un actor și un regizor extraordinar și, mai ales, reprezintă tipul bărbatului adevărat, care își spune cu mare curaj punctele de vedere cu privire la defectele unei societăți. Pe Tarantino, pentru că, în afară de faptul că este un regizor și creator de scenarii și de povești genial, emană pasiunea profundă pentru ceea ce face în domeniu și informarea neobosită în legătură cu tot ce apare în lume.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: