BizRemote by certSIGN Companii Stiri Tech

Regina Maria lansează clinica virtuală, o platformă de consultații medicale online

27 mart. 2020 3 min

Regina Maria lansează clinica virtuală, o platformă de consultații medicale online

Reading Time: 3 minute

Serviciul de telemedicină a fost dezvoltat în timp record împreună cu Microsoft România și oferă abonaților posibilitatea de a beneficia de consultații medicale de acasă.

Clinica Virtuala REGINA MARIA
Clinica Virtuală Regina Maria

Consultațiile online sunt urmate de un raport medical complet care conține, după caz, și indicații de tratament acceptate în farmacii pentru procurarea rețetelor prescrise. Consultația este salvată în dosarul medical al abonatului, asigurând astfel continuitatea urmăririi medicale a pacientului.

Momentan, serviciul beneficiază de disponibilitatea a peste 100 de medici, din numeroase specialități precum medicină internă, gastroenterologie, ORL, endocrinologie, pediatrie, dermatologie, psihologie pediatrică și consiliere nutriție.

În perioada imediat următoare capacitatea clinicii virtuale Regina Maria va crește considerabil, pe măsură ce mai mulți medici din Rețea își vor muta activitatea din cabinete în online.

„Suntem alături de pacienții și abonații noștri, pentru care am dezvoltat într-un timp extraordinar de scurt cea mai complexă soluție medicală virtuală de pe piață, conectată la istoricul medical al fiecărui pacient, cu consultații și recomandări care vor fi la rândul lor salvate în dosarul medical electronic al pacienților. În acest fel, asigurăm continuitatea îngrijirii medicale chiar și pe perioada izolării, pentru că sănătatea nu poate fi pusă pe pauză”, a spus Fady Chreih, CEO, Rețeaua de sănătate Regina Maria.

Clinica Virtuală Regina Maria poate fi accesată de către abonați fără niciun cost suplimentar, conform abonamentului, direct din aplicația ”Contul meu”, atât din browserul calculatorului, cât și din aplicația mobilă. Discuția cu medicul va fi facilitată de Microsoft Teams, aplicație care se poate descărca gratuit înainte de consultație.

„Ultimele două săptămâni, dar și starea de maximă urgență provocată, au însemnat un adevărat efort inspirațional din partea tuturor celor implicați în dezvoltarea și implementarea acestei soluții, ajungând de la stadiul de idee la implementare în mai puțin de 10 zile. Este un angajament solid pe care ni l-am însușit, acela de a oferi infrastructura tehnologică necesară tuturor comunităților în care ne desfășurăm activitatea, sprijinind organizațiile să realizeze mai mult. Să poți realiza acest lucru este o contribuție mică, dar importantă, la bătălia continuă pe care profesioniștii noștri o duc în fiecare zi”, a declarat Violeta Luca, Director General, Microsoft România.

Clinica Virtuala REGINA MARIA in app

Soluția de telemedicină Regina Maria se bazează pe o integrare aprofundată între aplicația internă a pacienților, echipele Medis și Microsoft pentru a oferi o experiență consistentă atât pentru pacienți, cât și pentru medici.

Pacienții vor putea realiza o programare medicală online de pe desktop sau aplicația mobilă, dar și prin Call Center, programarea fiind ulterior confirmată printr-un e-mail cu o invitație de întâlnire pe aplicația Teams.

La ora stabilită, atât medicii cât și pacienții vor intra în întâlnire, pe Teams, pentru o experiență față-în-față în timp real, doar dând click pe linkul din invitație. Integrarea cu aplicația Medis asigură că datele personale ale pacienților rămân sigure, protejate și actualizate la zi.

Clinica virtuală Regina Maria a fost lansată cu prioritate pentru abonați și testată într-un proiect pilot, iar în zilele următoare va fi accesibilă gradual tuturor companiilor abonate. În câteva zile, serviciul va deveni disponibil pentru toți pacienții Regina Maria, abonați sau neabonați.

Sprijin și pentru IMM-uri

În același timp, operatorul de servicii de sănătate se alătură inițiativelor de solidaritate cu mediul de afaceri românesc și sprijină categoria cea mai vulnerabilă în acest moment: întreprinderile mici și mijlocii.

Astfel, IMM-urile, care au abonamente pentru angajații lor, pot amâna plata abonamentelor medicale cu 2 luni. Pentru a beneficia de această facilitate, companiile mici și mijlocii sunt rugate să contacteze direct consultanții dedicați.

Fady Chreih CEO Regina Maria e1585314423672
Fady Chreih, CEO, Rețeaua de sănătate Regina Maria

„Vreau să mulțumesc în mod special companiilor mari care ne sunt alături și care și-au arătat suportul oferindu-ne, astfel, ocazia să susținem la rândul nostru companiile mici și mijlocii, care au nevoie acum de solidaritate”, a spus Fady Chreih, CEO, Rețeaua de sănătate Regina Maria.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: