BizRemote by certSIGN Companii Stiri

Zi de BINE se alătură inițiativei de amenajare a unității pre-spitalicești din Bucureștii Noi

07/04/2020 < 1 min read

Zi de BINE se alătură inițiativei de amenajare a unității pre-spitalicești din Bucureștii Noi

Reading Time: < 1 minut

După ce prin prin inițiativa #ScutPentruSpitale, asociația fondată de Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, a adunat peste de 500.000 de euro în beneficiul a peste 30 de spitale din toată țara, Zi de BINE se alătură acum campaniei de fundraising inițiate de Auchan și Leroy Merlin pentru amenajarea unei prime unități de suport medical din București-Ilfov.

Unitatea pre-spitalicească va fi amenajată într-o clădire deținută de compania Leroy Merlin, situată pe centura Capitalei – zona Mogoșoaia, și aceasta va deveni un centru de primire, triere, cazare și tratare preliminară a bolnavilor infectați cu coronavirus, iar cazurile mai grave vor fi transferate către alte unități spitalicești. Proiectul este inițiat împreună cu Auchan și realizat cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). 

Suprafața de 7.500 mp va acomoda 350 de paturi, containere de cazare pentru medici, containere sanitare și dușuri pentru pacienți, zone distincte de luat masa pentru cadre medicale și pacienți, asigurându-se astfel condiții decente de îngrijire pentru cazurile noncritice. De asemenea, pacienții și personalul medical vor avea mesele zilnice asigurate, precum și toate serviciile conexe de funcționare a spațiului (utilități, wi-fi, curățenie, etc.)

Odată finalizată, clădirea va fi predată autorităților medicale decise de Guvernul României, pentru a fi operată de către cadre medicale profesioniste.

Pentru achiziționarea echipamentelor, materialelelor și serviciilore necesare amenajării și funcționarii acestei unități sunt necesare sponsorizări și donații. 

Companiile care doresc să se implice sunt rugate să sune la numărul de telefon  0374 45 46 41, de luni până vineri între orele 9-18, sau să scrie pe email la adresa: sustin[at]auchan.ro.

De asemenea, cei care vor sa dea o mână de ajutor pot contacta Asociația Zi de Bine la 0725565375 sau contact[at]zidebine.ro.     

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă