Finanțe

Zi neagra pe bursele din toata lumea

24 aug. 2015 2 min

Zi neagra pe bursele din toata lumea

Reading Time: 2 minute

UPDATE 6 – Indicele paneuropean FTSeurofirst300 a inchis ziua in scadere cu 5,4%, aflandu-se la cel mai scazut nivel din 2015. Indicele german DAX a scazut cu 5%, CAC (Franta) cu 5,6%, iar IBEX (Spania) cu 5,7%. Indicele FTSE 100 al bursei de la Londra a inregistrat o scadere de 4,67%.

UPDATE 5 – Indicele Dow Jones si-a revenit, scaderea fata de valoarea de deschidere fiind acum de numai 1,8%. La Bursa de Valori de la Bucuresti, indicele BET a scazut cu 6,32%.

UPDATE 4 – Scaderea din SUA trage si mai mult in jos bursele din Europa, care au ajuns astazi la -7,8%. Piata Nasdaq, unde sunt listate companiile tech, a scazut si mai abrupt, cu 8,5%.

UPDATE 3 – Dupa deschiderea furtunoasa, indicele Dow Jones si-a mai revenit, ajungand la 15.831 puncte (-632), in scadere cu 3,8%.

UPDATE 2 – Scaderea Dow Jones a depasit 1.000 de puncte (peste 6%), iar indicele S&P 500 a scazut si el cu mai mult de 4 procente.

UPDATE 1 – In primele minute dupa deschidere, indicele Dow Jones al bursei din New York a scazut cu 950 de puncte!

Prabusirea cu aproape 9% a pietei de capital din China, scaderea dolarului si a pretului petrolului, a afectat sever, luni, bursele din toata lumea.

Actiunile companiilor europene la bursele in Londra, Paris, Frankfurt si nu numai au scazut cu peste 5%, indicele FTSeurofirst300 al celor mai mari 300 de companii europene inregistrand o scadere de 4,5%. Potrivit Reuters, asta se traduce in scaderea cu peste 400 de miliarde de euro a capitalizarii bursiere a acestor companii.

Prabusirea pietelor de capital din China, dupa trei luni de scaderi continue, a produs un efect de domino care a cuprins bursele asiatice, acestea ajungand la cel mai jos nivel din ultimii 3 ani. Bursele din Europa au urmat trendul, analistii estimand ca piata americana va fi si ea afectata sever.

Petrolul a scazut si el cu 3,6%, pana la 39 de dolari barilul, dar si alte materii prime suint pe un trend negativ – cuprul, considerat un barometru al cererii industriale la nivel global, a ajuns la minimul ultimilor 6 ani la Londra – 4.920 de dolari tona.

Foto – Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: