Evenimente Stiri

Zilele Horticulturii Bucureștene au loc 13-16 mai 2021

10 mai 2021 2 min

Zilele Horticulturii Bucureștene au loc 13-16 mai 2021

Reading Time: 2 minute

În perioada 13 – 16 mai 2021 au loc Zilele Horticulturii Bucureștene, în campusul Agronomie-Herăstrău.

Timp de 4 zile, Facultatea de Horticultură din cadrul USAMV București îi va conduce pe cei interesați într-o călătorie în lumea horticulturii, prin cele 14 ateliere organizate în sistem hibrid și prin târgul Hortus FlorShow România. Evenimentul va fi transmis LIVE pe pagina Zilelor Horticulturii Bucureștene unde oricine se poate înscrie la prezentări organizate pe teme actuale din horticultură. Programul cuprinde conferințe, ateliere și demonstrații care se vor desfășura atât fizic, la fața locului, cât și online, pe pagina evenimentului.

Subiectele dezbătute includ:

  • Peisagistica europeană și conservarea biodiversității urbane;
  • Crearea unei grădini biointensive eco în campusul universității;
  • Atragerea faunei utile în grădinile și fermele noastre și studierea cuiburilor artificiale;
  • Reciclăm sau aruncăm? Materia organică – o resursă neprețuită. Cum și ce compostăm?
  • Aplicații digitale în sprijinul fermierilor horticultori – TIC;
  • Tehnologii ecologice pre și postrecoltă în sprijinul fermierului;
  • Prezentarea speciilor pomicole noi și demonstrații în livadă privind tehnologiile moderne;
  • PopArt – Demonstrație de artă florală cu Maestra Andreea Stor și Asociația Floriștilor Români.

Atracția principală este expoziția cu vânzare Hortus FlorShow (zilnic, între orele 10.00-18.00) ce aduce în fața vizitatorilor producători de flori, arbuști, plante ornamentale, semințe, răsaduri de legume și flori, unelte, utilaje, accesorii pentru horticultură și produse agricole tradiționale, în campusul Agronomie-Herăstrău (Bd. Mărăști, Nr.59).

”Suntem bucuroși că putem duce tradiția mai departe organizând acest eveniment – simbol al comunității noastre, din 2004. Zilele Horticulturii Bucureștene este un proiect de suflet al Facultății de Horticultură și al universității, care reunește studenți, specialiști, fermieri și pasionați de frumos, natură și viață sănătoasă. Suntem deosebit de onorați că și această ediție se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române. Casa Regală are o lungă tradiție în dezvoltarea horticulturii românești, fiind susținătoarea Societății Române a Horticultorilor, încă de la primele expoziții din 1913,” a spus Prof.dr. Florin Stănică, Prorector, Universitatea de Știinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

Pentru cei care doresc să participe fizic la conferințe și ateliere, sau pur și simplu să devină expozanți, sunt așteptați să se înregistreze la zhb@horticultura-bucuresti.ro. Simplu, sigur și la un click distanță. Întreg programul poate fi accesat pe pagina evenimentului.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: