Marketing

Zilele Nestlé, la Cluj

27 oct. 2015 2 min

Zilele Nestlé, la Cluj

Reading Time: 2 minute

In luna octombrie a acestui an a avut a doua editie a serie de conferinte Zilele Nestlé, ce fac parte din initiativa companiei de sustinere a proiectului Cluj-Napoca – Capitala Europeana a Tineretului 2015.

Vorbitori in cadrul conferintei au fost:  Andreea Raducan, fosta campioana olimpica si mondiala, Hervé de Froment, Country Manager Nestlé Romania, Raluca Ghinea, Organizational Developer Manager Ernst & Young si Jorg Riommi, Chief Creative Officer Publicis Romania.

Compania a lansat in 2013 programul Nestlé needs YOUth cu obiectivul de a genera 10.000 de locuri de munca si 10.000 de pozitii de internship si programe de training pentru tineri sub 30 de ani la nivel european pentru a combate somajul in cadrul acestui grup de varsta.

In 2014, compania a lansat initiativa Alliance for YOUth, ce reuneste companii care genereaza internship-uri, programe de training si evenimente de consiliere in cariera pentru tineri. Aproximativ 200 de companii s-au alaturat initiativei cu scopul de a genera 100.000 noi locuri de munca. Inca de la lansare, programul Alliance for YOUth a primit recunoastere din partea institutiilor europene, guvernelor, institutiilor educationale si a sindicatelor.

La finalul anului 2014, Nestlé needs YOUth a ajutat peste 11.800 tineri sa isi gaseasca un loc de munca sau oportunitati de internship. Astfel, au fost organizate peste 1.600 evenimente de consiliere in cariera, mobilizand peste 5.600 de angajati din Europa.

In Romania, initiativa Alliance for YOUth a fost lansata in 2014 si au fost oferite in cadrul acesteia peste 2.700 de locuri de munca permanente si peste 16.000 locuri de munca sezoniere pentru profesionistii sub 30 de ani.

Editia din martie a conferintelor Zilele Nestlé s-a bucurat de prezenta Google, unul dintre partenerii Nestlé din cadrul initiativei Alliance for YOUth, reprezentata de Ela Moraru (Industry Manager). Actorul Marius Manole, Alex Gavan, alpinistul cu performante extraordinare la altitudine extrema si profesorul Roberto Vaccani (Universitatea Bocconi, Milano) au fost vorbitorii editiei din martie, oferind sfaturi tinerilor clujeni.

 

 

 

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: