Management

Un maratonist convins

15 iul. 2015 3 min

Un maratonist convins

Reading Time: 3 minute
Radu Atanasiu 15453
Radu Atanasiu, business angel si fondator al platformei DeBunavoie.ro

Preda, este business angel, se ocupa de o platforma de voluntariat si practica mai multe sporturi, dar pasiunea sa este alergarea. Radu Atanasiu participa in 2015 la trei maratoane si vrea sa faca acest lucru si in Antarctica. 

Printre maratonistii echipati complet cu tricouri tehnice, pantaloni scurti, incaltaminte de alergare, jambiere si alte accesorii, se intrevad in multime urechile lui Mickey Mouse. Radu Atanasiu se identifica cu faimosul personaj Disney pentru a-i bucura pe cei din jur, asa ca alearga costumat cu urechi, manusi albe si nasul pictat. Radu preda Critical Thinking la Maastricht School of Management Romania si online pe ivercity.org, este business angel si fondator al platformei de voluntariat DeBunavoie.ro. Nu in ultimul rand, Radu este un maratonist convins, chiar daca ii plac si alte sporturi, precum schiatul, tenisul, sailingul sau scuba diving. Hobby-urile “se simt”, isi fac loc treptat in viata ta si, pana sa realizezi, pasiunea devine cimentata ca parte din tine. Radu isi descrie hobby-ul ca pe “o cale, alta decat cariera, prin care cresti” si apoi realizezi “atingerea unor tinte, autoimprietenirea si apartenenta la o comunitate”.

Prin 2008 a inceput sa transforme alergarea in rutina. A participat pentru prima oara la o competitie oficiala in 2011, la Maratonul International Bucuresti. Radu Atanasiu si-a stabilit acum un ritm de trei maratoane pe an, unul primavara si doua toamna. Pregatirea pentru unul singur necesita trei luni, iar antrenamentul trebuie sa aiba loc macar de trei ori pe saptamana. In afara de maratoane, Radu participa si la semimaratoane sau curse mai mici.

Unele sustin cauze umanitare, iar el nu ezita sa se implice: “Sa alergi pentru ei inseamna sa le popularizezi cauza si sa faci si fundraising la prieteni”.

Desi sunt multi care nu inteleg alergarea, Radu poate face chiar un inventar de motive: bucuria de la capatul unui maraton, prietenii noi si consolidarea prieteniilor vechi, explorarea oraselor noi, conectarea cu natura, fericirea de a alerga in aceleasi curse cu propria fiica sau pur si simplu starea pe care o ai pentru ca esti in forma.

“O tura de Herastrau nu doar iti scoate mintea din stresul treburilor zilnice, dar iti da claritatea necesara luarii unei decizii si distanta de a gandi outside the box”.

Tanarul lector este propriul lui sef, insa a constatat ca alergarea necesita mici sacrificii ale confortului. A avut momente cand a zburat imediat dupa maraton inapoi la Bucuresti fara sa se odihneasca sau a avut dureri de genunchi care nu-i dadeau pace si tot nu a renuntat. In schimb, a invatat din pasiunea lui lucruri aplicabile in business: faptul ca succesul se cladeste in timp, ca intotdeauna dealul pare inalt si abrupt cand il privesti de la poale si accesibil dupa ce ai ajuns in varf sau ca o activitate grea are un singur moment de cumpana, cand te apuci sa o faci, apoi decurge de la sine, dar si ca atunci cand gropile din asfalt (birocratia sau micromanagementul) te tin cu ochii in pamant, nu vezi orizontul si nu poti gandi strategii.

Pentru incepatori Radu Atanasiu recomanda o pereche de incaltari de alergare in care sa se simta bine. El a preferat Nike FreeRun si Nike Fliknit, care valoreaza aproximativ 100 de euro fiecare. Un alt accesoriu important pentru atleti este ceasul cu GPS, iar maratonistul nostru foloseste Garmin. Un alt sfat pentru alergatorii amatori este sa urmeze regula de a nu creste distanta saptamanala cu mai mult de 10%.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: