Companii

10.000 de fabrici de bere în Europa

10 dec. 2019 2 min

10.000 de fabrici de bere în Europa

Reading Time: 2 minute

În prezent, în Uniunea Europeană există peste 10.000 de fabrici de bere, atât producția, cât și consumul de bere crescând treptat de la an la an în ultima jumătate de deceniu.

Volumul producției de bere în Uniunea Europeană a depăsit 400 de milioane de hectolitri pentru prima dată în ultimii zece ani, după cum arată „Raportul anual privind tendințele europene în materie de bere”, realizat de Asociația Berarii României. Anul trecut, consumul de bere a crescut în toate țările din Europa, consumatorii putând alege dintr-o game de bere mai variată și mai specializată. Pe măsură ce unii consumatori aleg produse cu concentrație mai mică de alcool, cum este berea, creșterea consumului de bere coincide cu o scădere a volumului total de alcool, dar și a consumului dăunător în Europa.

„Este fantastic să poți anunța cea de-a 10.000-a berărie din Uniunea Europeană. Brewers of Europe salută toți producătorii de bere, mulți dintre aceștia fiind IMM-uri și microberării și suntem foarte încurajați de rolul lor în deversificarea și consolidarea sectorului la nivel european”, spune Pierre Olivier Bergeron, secretar general, Brewers of Europe. „Mai mult decât oricând, producătorii de bere răspund așteptărilor consumatorilor în ceea ce privește inovația în produse, producția sustenabilă, precum și varietatea de sortimente oferite, inclusiv beri cu nivel redus de alcool și specialități”, adaugă Bergeron.

De peste o jumătate de deceniu, statisticile au arătat un progres constant și susținut în industria berii, consolidând în continuare contribuția berii la economia europeană ca bun de consum major și marfă de export.

În ediția din 2019 a raportului, sunt evidențiate și multe povești naționale. Polonia este acum al doilea mare producător de bere – schimbând locurile cu Marea Britanie. În Franța, a crescut numărul de fabrici de bere cu 45%, de la 1.100 la 1.600. Slovenia și Irlanda au înregistrat creșterea numărului de berării cu 50%, respectiv 25%. Exporturile au crescut din nou, Belgia rămânând cel mai mare exportator de bere din UE, depășind cu puțin Germania, în timp ce Olanda continuă să exporte aproximativ 40% din producția de bere către alte părți ale globului.

„Suntem bucuroși că România rămâne în top 10 piețe de bere din Europa, alături de Germania, Polonia, Marea Britanie, Spania, Olanda, Franța, Republica Cehă, Italia și Turcia, situându-se și în anul 2018 pe locul 7 din punctul de vedere al volumului pieței. Industria românească de bere este, totodată, unul dintre cei mai mari angajatori din Europa, un motor de creștere economică pentru economia locală, România ocupând locul 5 după Belgia, Marea Britanie, Austria și Franța, cu 5.973 de locuri de muncă generate direct și peste 85.000 locuri de muncă create în sectoarele conexe”, declară Julia Leferman, director general Asociația Berarii României. 

Consumul de bere UE

Foto: © Ammentorp | Dreamstime.com

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: