Stiri

150 de euro pentru tinerii care se vaccinează în Grecia

28 iun. 2021 < 1 min

150 de euro pentru tinerii care se vaccinează în Grecia

Reading Time: < 1 minut

Tinerii greci care se vor vaccina la începutul verii vor primi un card preplătit în valoare de 150 de euro. Măsura vine ca stimulent din partea Guvernului grec pentru a crește rata de vaccinare în categoria tinerilor.

„Odată cu prima doză de vaccin, tinerii vor primi un card preplătit în valoare de 150 de euro”, a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis într-o şedinţă de guvern, în care a prezentat acest stimulent. „Este o datorie către tineri, un cadou din recunoştinţă, dar şi o invitaţie de revenire la normalitate”, a explicat el.

Grecia a renunțat la purtarea măștii în spațiul liber

În ultima perioadă cazurile de coronavirus au scăzut semnificativ în Grecia, astfel că de la finele săptămânii trecute purtarea măștii în aer liber nu a mai fost obligatorie. De asemenea, grecii care sunt vaccinați cu ambele doze pot merge în săli de sport, de exemplu, fără a fi nevoie de teste Covid.

Guvernul accelerează vaccinarea de teama tulpinii Delta

33% din populația de 11 milioane a Greciei are o schemă de vaccinare completă, împotriva coronavirus. Cu toate acestea Guvernul analizează și introducerea de noi stimulente pentru a crește vaccinarea, de teama răspândirii tulpinii Delta.

Internet gratuit pentru tinerii care se vaccinează

Potrivit guvernului, în jur de 940.000 de tineri greci între 18 şi 25 de ani care au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19 sau vor face acest lucru până la finalul anului vor fi eligibili pentru a primi bonusul financiar, sau aşa-numitul „paşaport de libertate”.

Tinerii vor putea folosi aceşti bani începând din 15 iulie pentru turism şi evenimente culturale.

În plus, ei vor primi internet gratuit pe telefoanele mobile toată luna august.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: