Lifestyle

19 ouă gigant vândute pentru construcția teatrului Grivița 53

16 iul. 2019 2 min

19 ouă gigant vândute pentru construcția teatrului Grivița 53

Reading Time: 2 minute

Succes total în campania Ouălor Grivița 53. Cele 19 ouă uriașe create pentru susținerea proiectului Grivița 53 – primul teatru construit împreună și-au găsit proprietarii. Din luna martie până în iunie, ouăle au fost expuse public la Fratelli, AFI Cotroceni, MNAC, Globalworth Tower și la Artmark. Fondurile strânse în urma vânzării ouălor se duc în construcția teatrului GRIVIȚA 53. 18 ouă au fost achiziționate cu 5000 Euro / ou și unul singur cu 7000 Euro. Vânzarea obiectelor de artă s-a produs prin intermediul Fundației Calea Griviței și prin licitația Galeriilor Artmark:

Fundația Globalworth a achiziționat 4 ouă create de Iuliana Vîlsan, Mirela Traistaru, Mihai Popescu & Florin Samoila și Dan Perjovschi & Band of illustrators.

Camelia Șucu & ClassIn a achiziționat 2 ouă: cel creat de Oana Pellea și cel al lui Ivan Patzaichin și Marius Burhan.

Dan Urse și Asociații a achiziționat 2 ouă: cel creat de Marius Manole cu Mirela Traistaru și cel al lui Mihai Dobrovolschi cu Vlad Fodor.

Veronica Savanciuc & Mullen Lowe a achitionat oul semnat de Maia & Cabiria Morgenstern. 

CBRE dețin oul lui Alexandru Tomescu & Ana Munteanu.

Oul creat de Cristian Mungiu & Dalina Badescu a ajuns la Steven & Valeria von Groningen.

TEILOR Fine Jewellery dețin oul lui Alex Găvan & Adina Mastalier

Oul lui Horațiu Mălăele & Cristi Farcas este la AFI. Fikl a fost achiziționat de un proprietar care dorește să rămână anonim. 

Oul lui Murivale este la Dana Demetrian. Alexandra Nechita este la CA IMMO. Oul creat de Valeria Răcilă von Groningen & Chris Simion – Mercurian este la IMMOFINANZ. 

Oul lui Francisc Chiuariu și cel semnat de Arantxa Etcheverria au fost licitate la Artmark, cumpărătorii doresc să își păstreze anonimatul. 

Cele 19 ouă au reușit să strângă pentru Grivița 53 sumă de 97.000 Euro.

Colaj: Oana Maria Cajal
Colaj: Oana Maria Cajal

Inițiatoarea proiectului, regizoarea și scriitoare Chris Simion – Mercurian a pus la bătaie casa bunicii sale. Cu banii câștigați pe casă, a cumpărat terenul pe care se construiește teatrul. Pentru construcția Grivița 53 este necesară suma de 1.300.000 Euro dar  șantierul poate fi început cu 400.000 Euro. În afara ouălor, se pot cumpără cărămizi, ferestre, scaune, pereți, uși. Detalii pe www.grivita53.ro

În România nu s-a construit un teatru de la zero din 1946, de când Liviu Ciulei a lăsat moștenire bucureștenilor Teatrul „Nottara”. Asta justifică multe atât despre educația, cât și despre cultura noastră. E timpul să oferim generațiilor care vin după noi, un exemplu de atitudine, curaj și sens. Visul nu este doar al lui Chris Simion-Mercurian, este al tuturor celor care vor să lase în urmă ceva care să fie util și peste generații.

Partenerii proiectului: Leroy Merlin, Aquatec, Liliac, Fratelli Social Club, Aqua Carpatica,  Radio Guerrilla, Revista Biz, Forbes, Digi TV & Hotnews.

Chris Simion-Mercurian este o personalitate apreciată atât în tară, cât și în străinătate. Chris are o carieră de peste 20 de ani în teatru, peste 48 de spectacole regizate, 10 cărti publicate și este inițiatoarea celui mai important festival de teatru independent din tară – UNDERCLOUD.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: