BizRemote by certSIGN Business

Coreea de Sud trimite Românei 2 milioane de teste pentru diagnosticarea COVID-19

22 mart. 2020 < 1 min

Coreea de Sud trimite Românei 2 milioane de teste pentru diagnosticarea COVID-19

Reading Time: < 1 minut

O companie sud-coreeană va trimite în România 20.000 de kituri pentru testarea coronavirusului printr-un contract la nivel guvernamental. Fiecare kit poate fi folosit pentru 100 de teste, deci, în total, se vor putea face 2 milioane de teste.

Livrările acestor kituri de testare se vor face eșalonat. 

Anunțul a fost făcut de ministrul de externe sud-coreean, conform agenție Yonhap, citată de Hotnews.

Ministrul a declarat că ambasada sud-coreeană din România a aflat despre nevoia de aceste echipamente și a făcut legătura dintre autorități și firmă.

Până azi (22 martie la ora 13.00) Ministerul Sănătății din România a raportat că s-au efectuat 9.967 de teste, în urma cărora  au fost diagnosticate 433 de persoane cu Covid-19. 

Later edit: Ministerul Sănătăţii  din România a anunțat că contractul cu compania coreeană pentru achiziționarea celor 2 milioane de teste de diagnostic molecular (Real Time PCR) a fost încheiat de compania Unifarm SA. Săptămâna viitoare va fi livrată în depozitele companiei prima tranșă de 200.000 de teste. Unifarm face demersuri pentru achiziționarea, de la producători autorizați din întreaga lume, teste de diagnostic, alte dispozitive, dar și medicamente necesare pentru limitarea răspândirii COVID 19, pe care le distribuie unităților sanitare sau cabinetelor medicale, pe bază de comandă.

Foto:  © Steven Cukrov | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: