Interviuri Lifestyle MarComm Oamenii Biz

20 la puterea 20: Andra Gogan

17 mai 2019 3 min

20 la puterea 20: Andra Gogan

Reading Time: 3 minute

Sunt 20 de tineri care privesc altfel România de mâine și fac deja pași spre următorii 20 de ani. Un proiect inițiat de Biz și Metropolitan Life la aniversarea a 20 de ani în România. Află ce îi pasionează, cum reușesc să lupte pentru lucrurile în care cred și cum văd lumea de mâine.

Andra Gogan 

La 11 ani a intrat în “Cartea recordurilor” pentru “Cel mai lung concert live susținut de un copil”, acum are 1.000.000 de urmăritori pe TikTok și o prezență consistentă pe YouTube. Din 2010, Andra Gogan deține o școală de dans, de care se ocupă alături de fratele ei și pe lângă cursurile de dans pe care le predă, se antrenează pentru concursuri internaționale. De câte ori are ocazia participă și la evenimente din viața copiilor cu sindrom Down. Nu este de neglijat și faptul că cel puțin de două ori pe lună are concerte în țară sau este invitată la diverse evenimente în București. Vara merge la turnee în cel puțin 20 de orașe. De asemenea, de două ori pe săptămână merge să înregistreze voci pentru desene animate sau reclame audio.

Andra Gogan, 20 de ani

Ce îți place cel mai mult să faci?

E foarte greu să mă hotărăsc ce îmi place mai mult. Îmi place să predau dansuri copiilor, să dansez eu, să împart bucurie copiilor cu probleme, să înregistrez voci, să creez muzică, să filmez vloguri etc. Fac totul cu mare pasiune de când aveam 3 ani și poate de asta am avut rezultate în tot ce am făcut.

Care sunt performanțele tale?

Am un canal de YouTube cu 690.000 de urmăritori (unde am realizat două superseriale de care sunt foarte mândră și multe alte filmulețe). Pe YouTube am ajuns la 120.000.000 de vizualizări. În plus, am fost aleasă pentru juriul de la “Cântă acum cu mine”, alături de persoane minunate. Și pe aplicația TikTok tocmai am ajuns la 1 milion de urmăritori. Pe planul afacerii, școala noastră de dans a strâns un număr de aproximativ 500 de copii, dintre care doar eu pregătesc 200.

O performanță mai veche este că am intrat în Cartea recordurilor la 11 ani cu “Cel mai lung concert live susținut de un copil” – am cântat 55 de piese (am cântat fără oprire 3 ore și jumătate) – și cu “Cel mai mare număr de CD-uri lansate”. Am lansat alături de fratele meu Răzvan Gogan 34 de CD-uri cu muzică pentru copii.

Ceva ce ai învățat de la părinți și vrei să transmiți mai departe.

De la mama am învățat că trebuie să fiu perseverentă, că pentru a-mi atinge visul trebuie să nu renunț să îmi doresc împlinirea lui, să fac în fiecare zi ceva pentru visul meu. De la tata am învățat că orice e posibil dacă îți doreșți îndeajuns de tare.

Când ești indecisă, cu cine te sfătuiești?

Când sunt indecisă mă consult în primul rând cu fratele meu, pentru că el este cel mai aproape de vârsta mea, din familie, și suntem în general pe aceeași frecvență.

O recomandare pentru tineri.

Sfatul meu în general este să își urmeze visul și să nu renunțe niciodată să spere că au capacitatea să și-l împlinească.

Ce vrei să devii când te faci mai mare?

Când mă fac mare aș vrea să devin un artist complet, să reușesc să joc într-un music hall.

Ce îți place în România zilelor noastre?

Evoluția tehnologiei.

Imaginează-ți orașul în care locuiești sau România peste 20 de ani. Cum ar arăta sau cum ți-ai dori să arate?

Eu cred că România peste 20 de ani va avea clădiri foarte mari, va fi foarte aglomerată și va fi foarte mecanizată.

Unde te vezi locuind și muncind peste 20 de ani?

Peste 20 de ani mă văd locuind și muncind în America. De mică mi-au plăcut America și spiritul american. Anul trecut am mers acolo și mi-am dat seama că este locul unde mi-aș dori să mă stabilesc. Îmi place să călătoresc și astfel aș reuși să îmi împlinesc visul.

Care este artistul tău preferat?

Shawn Mendes. Are o voce incredibilă și s-a remarcat în online postând cover-uri.

De unde te informezi despre ce se întâmplă în societate/domeniile tale de interes?

Cel mai mult mă informez pe YouTube, Instagram, internet în general. Mai rar caut și în reviste de specialitate.

Pe ce rețele sociale ești prezentă și de ce?

Sunt prezentă pe YouTube, pe Instagram, pe TikTok și uneori pe Facebook. Evoluția tehnicii ne face să fim la curent cu tot ce apare nou, iar prezența mea pe toate acestea este o necesitate. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: