Lifestyle

Turism în pandemie: 4 destinații mai puțin cunoscute din România pentru această vară

15 iul. 2020 4 min

Turism în pandemie: 4 destinații mai puțin cunoscute din România pentru această vară

Reading Time: 4 minute

Mulți dintre români aleg să își petreacă vacanța de vară în țară, iar printre destinațiile cele mai populare se numără Constanța, Brașov și Cluj-Napoca. România are, însă, multe alte locuri interesante de oferit, mai mult sau mai puțin cunoscute. Iată câteva variante de cazare inedite pe care le puteți încerca.

Tradiția maramureșană împletită cu confort modern

turism magnolia resort viseu

Trebuie să traversezi țara, ca să ajungi din București la Vișeu de Sus, în Maramureș, dar merită efortul, pentru că aceasta este una dintre puținele zone în care tradițiile sunt încă vii, iar localnicii se încăpățânează să își păstreze stilul de viață tihnit, în armonie cu natura.

Acolo, te poți caza la Magnolia Resort, un complex turistic format din trei clădiri, care reprezintă o afacere de familie gestionată cu pasiune și respect pentru tradiția maramureșană. Arhitectura urmează stilul vechilor meșteșugari din zonă. Este rustică și modernă, în același timp, și se încadrează perfect în peisajul idilic al regiunii. Camerele au baie și terasă proprie și fascinează prin elementele de lemn lucrate manual de meșteri maramureșeni. Pentru ca oaspeții să trăiască experiența maramureșană până la capăt, sunt tratați cu preparate tradiționale gătite cu ingrediente produse în zonă. Complexul are și un brand propriu de produse culinare, deci unele bunătăți pot fi luate și pentru acasă.

Un loc în care să te trezești măcar o dată în viață

turism Transylvania Log 2

Acesta este locul potrivit pentru cei care își doresc o escapadă în România, dar caută „altceva”. Aici, altceva poate să însemne o căsuță din lemn, cocoțată într-un nuc bătrân, cu vedere către munții Retezat și un interior care îți oferă toate facilitățile de care ai nevoie pentru a simți că ai rămas, totuși, în secolul XXI.

turism Transylvania Log

Casa din copac este vedeta complexului Transylvania Log din satul Peșteana, județul Hunedoara – un complex turistic rural, ce pare rupt dintr-o altă lume. Pe lângă ea, mai există și alte case tradiționale, construite din piatră și lemn și ascunse printre copaci. Designul fiecarei construcții, hamacele atârnate de pomi, leagănele din lemn și locația destul de izolată creează împreună o atmosferă de relaxare totală, de voie bună luată din firesc. Îți amintesc că „viața-i simplă și mișto”, vorba cântecului. Întregul complex este gândit de proprietari, un cuplu tânăr – ea: fost fotomodel de succes, în Irlanda, el: globetrotter revenit în locurile natale, după ce a colindat lumea.

Design minimalist, la poalele Călimanilor

turism Pridvor Haita Land e1594754487608

Atunci când iubești senzația de libertate din inima naturii, dar nu vrei să renunți la nimic din stilul de viață modern, trebuie să găsești un loc care le îmbină amândouă.

O variantă ar fi cabana Pridvor by Haita Land, un spațiu de cazare inedit, situat în satul Gura Haitii din județul Suceava. Construcția este din lemn, iar simplitatea sa nordică o face atât de specială. Poate găzdui până la șase persoane și cuprinde, de asemenea, o baie, o bucătărie și un colț media utilate modern. Terasa este mare, oferă o vedere spectaculoasă asupra munților și este amenajată astfel încât să le permită turiștilor să se relaxeze în voie, îmbăiați de soare și îmbătați de aerul tare, de munte. Cu o localizare extrem de retrasă, cabana reprezintă punctul de plecare perfect pentru numeroase trasee turistice. La întoarcerea din aventură, seara, musafirii sunt premiați cu locuri „în primul rând” la numărat stelele, pe terasă.

O cazare – bijuterie, unde detaliile fac diferența

turism Pensiunea Iara Delta Dunarii

Preparatele delicioase din pește, regalul de nuferi și păsări și cele mai frumoase apusuri, privite din barcă, sunt câteva motive bune, ca să vizitezi Delta Dunării. Dacă nu este suficient, mai trebuie amintit că Delta „noastră” face parte din patrimoniul mondial Unesco.

Opțiuni de cazare în zonă sunt pentru toate gusturile. Pensiunea Iara din satul Nufăru este o variantă „în dulcele stil clasic”. Clădirea oferă zece camere cu baie proprie și balcon sau acces la terasă și pare o bijuterie la care niciun detaliu nu a fost trecut cu vederea. Tâmplăria de la exterior are o nuanță interesantă de verde, care contrastează cu albul zidurilor și se integrează perfect în colțul de natură în care este poziționată clădirea. Pe ușile de acces, poți vedea picturi realizate de artista Adela Crăciunoiu, iar stâlpii sunt îmbrăcați în funie pescărească. Tăbliile paturilor sunt decorate cu motive tradiționale din Deltă, iar spațiile comune sunt transformate în mici expoziții de costume populare dobrogene. Pensiunea este proiectul a două cupluri, prieteni de familie, care și-au dorit inițial o casă de vacanță, dar au decis în final să construiască un loc idilic, pe care să îl împartă cu oricine vrea să (re)descopere Delta Dunării.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: