Lifestyle Stiri

60.000 de volume vândute în cadrul LibFest. Care este topul scriitorilor și ce domenii preferă românii

1 apr. 2021 2 min

60.000 de volume vândute în cadrul LibFest. Care este topul scriitorilor și ce domenii preferă românii

Reading Time: 2 minute

Peste 240.000 de români au trecut pragul virtual al LibFest – târg de carte și experiențe culturale, organizat de Libris.ro în perioada 25-28 martie. Aceștia au achiziționat peste 60.000 de volume, cu o medie de 5,5 cărți pe comandă. Valoarea medie a achizițiilor a fost 150 de lei, în creștere cu 30% față de o zi obișnuită. Din topul celor mai vânduți 5 autori fac parte trei scriitori români: Ioana Chicet-Macoveiciuc, Petronela Rotar și Dumitru Constantin Dulcan.

Lansările autorilor români Radu Paraschivescu, Maia Morgenstern, Ana Blandiana, Ioana Chichet-Macoveiciuc, Mircea Cărtărescu, respectiv Timothy Caulifield, Irvin Yalom și Eric Emmanuel Schmitt din segmentul celor internaționali – au fost printre cele mai urmărite dialoguri culturale găzduite de LibFest. În total, cele 130 de lansări și evenimente culturale au strâns peste 1 milion de vizualizări în cele 100 de ore de târg de carte.

150 de lei – media unei comenzi

Cea mai aglomerată zi din cadrul târgului a fost duminică. Media comenzii a fost de 150 de lei, mai mare cu 30% față de o zi obișnuită, asemănătoare cu Black Friday sau perioadei de promoții de Crăciun. Cele mai multe comenzi au fost făcute din București, Cluj Napoca și Timișoara, iar un client a avut în coș, în medie, 5.5 cărți/comandă.

Cei mai mulți clienți au cumpărat volume de beletristică (28%), topul categoriilor fiind completat de cărțile pentru copii (15%) și dezvoltare personală (15%).

Experiențele culturale, impact în vânzări

Cărțile care au avut lansări sau pe marginea cărora s-a discutat în cadrul evenimentelor LibFest s-au plasat în topul celor mai căutate și comandate. Este cazul mai multor titluri, printre care volumele “Chestiune de viață după moarte” de Irvin D. Yalom și Marilyn Yalom, „Jurnalul unei iubiri pierdute” de Eric Emmanuel Schmitt, a cărui lansare s-a făcut cu prezența autorului, sau a cărții „Relax, Dammit!” de Timothy Caulfield, despre care au discutat Timothy Caulfield și Petronela Rotar și care a fost urmărită de aproape 40.000 persoane.

Top 5 cei mai vânduți autori în cadrul LibFest 2021

  1. Irvin D. Yalom
  2. Dumitru Constantin Dulcan
  3. Ioana Chicet-Macoveiciuc
  4. Petronela Rotar
  5. Stephanie Stahl

Top 5 cele mai vândute cărți în cadrul LibFest 2021

  1. Chestiune de viață după moarte – Irvin D. Yalom, Marilyn Yalom
  2. Vindecarea copilului interior – Stefanie Stahl
  3. Inteligența materiei – Dumitru Constantin Dulcan
  4. Cultură generală în 365 de zile – Pedro Gomez Carrizo
  5. Copilul tău. Părinții tai.Tu – Ioana Chicet-Macoveiciuc

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: