Blog

A aparut Biz „de Bruxelles”

feb. 18, 2011 2 min

A aparut Biz „de Bruxelles”

Reading Time: 2 minute

A aparut prima editie speciala a revistei Biz, realizata in intregime la Bruxelles, locul care influenteaza direct deciziile politice si de business din Romania si viata noastra, a tuturor. De la interviuri cu europarlamentari la cele cu antreprenori romani, de la afacerile cu diamante la cele cu ciocolata, de la muzeul de benzi desenate la fabricile de bere, am testat in direct businessul, politica si lifestyle-ul din capitala Europei. Iata cateva dintre subiectele acestui numar special:

Cover story-ul “Europa se destrama?” prezinta riscurile prin care trece o Europa nascuta din interese economice si extinsa apoi pe criterii mai degraba politice. Va rezista ea presiunii uriase la care este supusa din cauza crizei economice?

“Romania nu face lobby si pierde miliarde de euro” spun reprezentantii celor mai importante grupuri de lobby din capitala europeana, impreuna cu care redactorii Biz au analizat modul in care Romania isi face loc la masa puterii prin activitatea de lobby.

Salarii mari, munca putina si birocratie cat cuprinde – asa se vede Parlamentul European pentru multi romani. Pentru a afla care este, de fapt, adevarul, Cristian China-Birta si Alexandru Ardelean s-au aflat timp de trei zile in mijlocul actiunii si au aflat cum stau lucrurile in articolul “Descindere in plen”. Nu lipsesc interviuri cu ambasadorul României in Belgia, Ovidiu Dranga, si cu ambasadorul Belgiei la Bucuresti, Leo D’Aes, precum si cu presedintele JCI International.

“Cu afaceri la Bruxelles” este un material care reda povestile a 5 dintre cei 4000 de specialisti romani relocati in Bruxelles, acesti cetateni universali pentru care geografia nu reprezinta o bariera. Urmeaza o analiza a pietei berii din Belgia, unul dintre cei mai importanti jucatori din industria globala a berii si al doilea mare exportator de bere din Europa, cu aproape 57% din productia totala.

In categoria Life, am trecut de la mirosul fermecator al celebrelor gauffre belgiene ce atrag turistii ca un magnet, la povesti din regatul ciocolatei, aceasta traditie ridicata la rang de arta in Belgia, de la aromele culinare ale bucatariei traditionale belgiana din renumitul restaurant Chez Leon la personajele de benzi desenate Herge, Tintin sau Milou, care au depasit in Belgia de mult statutul unei forme de divertisment.

Acest numar special al revistei Biz poate fi gasit la chioscurile de presa ale retelelor Inmedio, Relay, R-Kiosk si Rautakirja.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: