Management Tech

Achilleas Kanaris va fi noul CEO Vodafone România de la 1 iulie

7 mai 2021 2 min

Achilleas Kanaris va fi noul CEO Vodafone România de la 1 iulie

Reading Time: 2 minute

Achilleas Kanaris, CEO al Vodafone Albania, a fost desemnat CEO al Vodafone România, începând cu 1 iulie 2021, și îi va raporta lui Serpil Timuray, CEO Europe Cluster.

Kanaris o va înlocui pe Murielle Lorilloux, care își încheie mandatul de patru ani în România, urmând să preia funcția de Vodafone Business Unit Director pentru Europa, Turcia și Egipt.

Cine este Achilleas Kanaris

Achilleas Kanaris s-a alăturat Vodafone în 2009 și a avut o serie de roluri în zona comercială în Grecia, inclusiv poziția de Consumer Business Director. În acest rol, a obținut poziția de leadership în ceea ce privește NPS (indicele de satisfacție a clienților) și a integrat Hellas Online, transformând Vodafone într-un operator complet convergent, înainte de a prelua poziția de CEO al Vodafone Albania.

În funcția de CEO, a condus transformarea companiei dintr-un operator exclusiv mobil într-un business complet convergent prin achiziția și integrarea  celui de-al doilea cel mai mare operator de televiziune fixă și Pay TV din Albania. Înainte de a se alătura Vodafone, a deținut mai multe roluri de conducere în telecomunicații și în consultanță în Marea Britanie.

Cetățean grec, Achilleas Kanaris a urmat un masterat în inginerie la Imperial College London și un MBA la Massachusetts Institute of Technology (MIT) – Sloan School of Management.

Mandat plin pentru Murielle Lorilloux

Murielle Lorilloux s-a alăturat Vodafone România în septembrie 2017 și a coordonat proiecte complexe: procesul de achiziție al UPC, transformarea Vodafone România într-un jucător convergent în industria telecom, lansarea primelor servicii comerciale 5G din țară și printre primele din Europa, poziționarea Vodafone ca un partener de încredere pentru digitalizare, atât pentru sectorul public, cât și pentru cel privat.

Proiecte precum Împreună mai puternici, Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă, dar și prima Pădure Inteligentă din România au fost implementate în timpul mandatului său. În același timp, a susținut proiectele principale ale Fundației Vodafone România din domeniile de sănătate, educație și incluziune: renovarea secției de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Județean Constanța, Școala din valiză, BrightSky, programul Connecting for Good (DreamLab, Eva Facial Mouse, soluțiile de telemedicină), dar și programul de Investiții în Mediul Rural.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: