Lifestyle

Companie aeriană lansată în România în plină pandemie

22/07/2020 2 min read

Companie aeriană lansată în România în plină pandemie

Reading Time: 2 minute

Animawings, cea mai nouă companie aviatică din România anunțată în ianuarie 2020, a lansat primele sale curse către destinații din Grecia și planifică să înceapă, imediat ce va fi posibil, zborurile spre Spania, Turcia, Egipt și Tunisia.

Compania este lansată de Memento Group, care deține brandurile Christian Tour, TUI TravelCenter, MementoBUS și Hello România, în parteneriat cu compania națională elenă Aegean Airlines, care a preluat ȋn aprilie 2020 o cotă de de 25% din capitalul Animawings.

„Am dat startul sezonului turistic din această vară cu primele curse efectuate ȋn regim charter pentru touroperatori din România, către destinații din Grecia (Insula Creta, Insula Zakynthos și Salonic). Suntem ȋn legătură cu autoritățile și de ȋndată ce vor fi considerate sigure, avem capacitatea operațională să ȋncepem zborurile spre Spania, Turcia, Egipt și Tunisia, destinații turistice tradiționale pentru piața românească”, spune Tudor Constantinescu, Director Comercial al Animawings.

Animawings și-a obținut certificatul de operator aerian (AOC) ȋn ciuda constrângerilor apărute din pricina situației create de epidemia pe care o traversăm, fiind prima companie de aviație din lume care a obținut acest statut ȋn perioada de după izbucnirea pandemiei COVID-19, potrivit directorului general Antonio Stoian.

Prima aeronavă care a intrat ȋn flota Animawings, ȋnmatriculată cu indicativul YR-AGA, este de tip Airbus A320-200, având 174 locuri ȋn clasa Economy și beneficiind de configurația aeronavelor din flota Aegean Airlines.

Compania studiază posibilitatea extinderii operării, ȋncepând cu sezonul de iarnă, spre destinații cu potențial de trafic turistic ridicat din bazinul Mediteranei, nordul Italiei sau Orientul Apropiat. Ȋn plus, Animawings va dispune ȋn următoarele luni și de o platformă web dedicată pentru achiziționarea și gestionarea activității specifice unei companii aeriene.

Cu o cifră de afaceri globală de aproape 195 de milioane de euro, Memento Group are operațiuni în România, Grecia, Turcia, Spania, Polonia, Serbia, Republica Moldova și SUA. Grupul reunește companii cu activități ȋn domeniul turismului –  turoperatori, OTA, servicii de transport, tehnologie specifică turismului și un broker de asigurări. Din 2019, Memento Group este partenerul oficial ȋn România al TUI Group, dezvoltând rețeaua de agenții TUI TravelCenter.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă