Stiri Tech

Actualizarea echipamentelor IT, nou subiect de ceartă între membrii familiei

iun. 7, 2021 2 min

Actualizarea echipamentelor IT, nou subiect de ceartă între membrii familiei

Reading Time: 2 minute

Dispozitivele inteligente au devenit de mult timp ceva firesc pentru oamenii de toate vârstele. Copiii le folosesc pentru a viziona conținut și pentru a accesa jocuri, iar adulții se bazează pe dispozitivele lor digitale pentru a păstra legătura cu prietenii și familia, în întreaga lume. Cu toate acestea, este important să ne amintim că fiecare dispozitiv necesită actualizări în timp util, pentru a menține un nivel fiabil de securitate și performanțe ridicate.
Disputele dintre membrii familiei cu privire la dezinteresul sau reticența lor față de aceste actualizări regulate nu este un lucru surprinzător, dat fiind faptul că 34% dintre adulții chestionați consideră că instalarea actualizărilor este frustrantă și enervantă, arată un sondaj Kaspersky.

Unii au nevoie de ajutor

Sondajul, care a explorat atitudinea utilizatorilor față de actualizarea dispozitivelor, a constatat că activitatea a devenit o treabă de familie. Potrivit cercetării, mai mult de jumătate dintre respondenții care au familie (62%) sunt de acord că rudele în vârstă și copiii au nevoie de ajutor pentru actualizarea
dispozitivelor.

Sondajul arată, de asemenea, că, indiferent dacă locuiesc singuri sau cu familia, 77% dintre adulți instalează, de obicei, singuri actualizări pe dispozitive, acasă. Cazurile în care indivizii sunt responsabili de propriile gadget-uri sunt mai puțin frecvente (12%). În același timp, potrivit persoanelor chestionate, partenerii lor (7%) și copiii (4%) actualizează rareori dispozitivele.

„Deoarece aproape toți membrii familiilor moderne folosesc gadget-uri, instalarea actualizărilor devine o adevărată chestiune de familie. Rezultatele cercetării arată că, practic, toți membrii familiei sunt implicați într-o anumită măsură în acest proces. Vedem că mai mult de o treime (35%) dintre respondenți chiar se ceartă cu membrii familiei pe tema importanței actualizărilor, ceea ce arată, probabil, cât de serios abordează utilizatorii siguranța lor și a celor dragi, în mediul online. Instalarea la timp a actualizărilor permite nu numai accesul la funcții și interfețe noi, ci și menținerea unui nivel ridicat de securitate a
dispozitivului. Acest lucru va păstra datele personale ale tuturor membrilor familiei în siguranță, și va asigura funcționarea rapidă și optimă a tuturor dispozitivelor”
, spune Marina Titova, Head of Consumer Product Marketing la Kaspersky.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: