Stiri Companii

Școală pentru chefii de mâine

19 iul. 2018 2 min

Școală pentru chefii de mâine

Reading Time: 2 minute

Alegerile pe care le facem în viață ne definesc și își pun amprenta pe ceea ce lăsăm în urma noastră. Cristina van der Schaaf a fondat o școală de artă culinară, Horeca School, pentru a lăsa în urmă un mod de educație, o formă de pasiune și de creativitate.

CristinaCum v-a venit ideea acestui proiect?

Am ales să las o școală în urmă și cred că acest proiect m-a ales pe mine. Am călătorit mult, m-am îmbogățit spiri­tual din cultura multor locuri prin care am trecut și trăit, am lucrat cu oameni și am înțeles că resursa umană este un bun de neprețuit, iar formarea profesională reprezintă progresul personal al tinerilor, dar și al unei întregi națiuni. La început a fost ideea de educație profesională, iar pe parcurs am înțeles că fără o școală de calitate nu vom putea contribui la progres. Acum, din ce în ce mai mulți tineri ne caută și doresc să facă parte din famila Horeca School.

Care este rolul unei școli de artă culinară în acest moment?

Având în vedere deficitul mare de personal calificat în domeniu nu doar în România, ci și în Europa, o școală care formează personal în această direcție are un rol foarte important. Suntem un furnizor de formare profesională și rolul nostru este să ne adresăm celor care doresc să se îndrepte către aceste profesii. În același timp, am creat și un spațiu pentru pasionații de bucătărie care vor să învețe tainele culinare, dar este potrivit și pentru team building-uri culinare adresate companiilor care doresc să ofere angajaților o experiență inedită.

Ce vă propuneți cu acest proiect?

Să îndrumăm tinerii să învețe și să practice o meserie și să scoatem la lumină talentul lor în domeniul culinar. Să contribuim la încurajarea profesiilor lucrative, să dezvoltăm din nou ceea ce a fost distrus, desființat cu ceva ani în urmă în România: școala de artă culinară.

box horeca schoolCare sunt provocările cu care vă confruntați?

Să putem susține și forma profesional la calitatea maximă cerută de industria turismului fără ca jucătorii activi din domeniu să se implice cu nimic este provocarea maximă. Toți vor să angajeze oameni calificați în bucătăriile sau laboratoarele lor, dar nu fac nimic pentru a susține formarea profesională. Nu numai că nu-și trimit angajații la specializări, perfecționări sau calificare (de multe ori angajații vin pe banii proprii deși angajatorii sunt obligați să ofere cursuri angajaților), dar nici măcar nu există intenția creării unui pol financiar de susținere a școlii profesionale. Noi primim la cursuri și susținem tineri fără posibilități materiale, însă dacă Federația Industriei Hoteliere din România, HORA (Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România) sau alte patronate din domeniu s-ar implica financiar în susținerea activității noastre, mult mai mulți tineri ar putea veni să învețe la școală. Despre ministerele de resort nici nu mai amintesc, căci sunt inexistente în această discuție.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: