Antreprenori

Afaceri la incubator

Reading Time: 4 minute

I-am cunoscut pe oamenii din spatele celor cinci startup-uri incluse în Startarium.Inc chiar în locul unde și-au mutat o parte din activitate – noul sediu Impact Hub din București. Am avut aceeași senzație ca în Silicon Valley sau la hub-urile similare pe care le-am vizitat la Berlin: vorbeam cu oameni pasionați de ideile lor, deciși să dezvolte un business de impact și, mai ales, conștienți că nu pot ști totul și că au nevoie nu doar de resurse financiare pentru pasul următori, ci și de mentorat, feedback și sfaturi de la specialiști.

Este exact ceea ce își propune să le ofere Startarium.Inc, programul de incubare de 12 luni, proiect realizat de Impact Hub și ING, care va duce aceste cinci startup-uri aflate la începutul stadiului operațional către nivelul următor: creștere și scalare. Fiecare dintre cele 5 startup-uri participante se va bucura de un pachet de beneficii care include resurse de creștere a vânzărilor, produsului, capitalului, notorietății, a echipei și a ecosistemului antreprenorial, finanțare de 6.000 de euro chiar la început, acces către business angels, investitori sau platforma de crowdfunding proprie Startarium, precum și învățare, de la optimizări pe produs până la planificare financiară și lansare pe piețe internaționale. Valoarea totală a pachetului de beneficii Startarium.Inc este de 200.000 de euro.

Selecția s-a derulat printr-un proces bine pus la punct, după ce 146 de startup-uri s-au înscris pe platformă în prima etapă, încheiată la 1 august. Dintre acestea, au fost selectate 60 de startup-uri pentru etapa următoare, iar cele mai bune 15 startup‑uri au ajuns în finala derulată pe 11 septembrie. „Alegerea celor 5 startup‑uri cu care vom lucra în cadrul acceleratorului a fost foarte dificilă, pentru că am avut multe propuneri extrem de interesante. Sperăm însă că vom demonstra în acest ciclu că le vom aduce un mare plus de valoare și că vom scala programul pe viitor”, spune Cătălin Vasile, Head of Advisory Channels Management la ING Bank, mentor pentru antreprenori, membru în Advisory Board Startarium.Inc.

Criteriile de evaluare a startup-urilor au inclus piața pe care își desfășoară activitatea și po­tențialul acesteia, problema sau nevoia pe care o rezolvă și soluția oferită în acest sens, competitorii și diferențierea față de aceștia, analiza financiară, potențialul de creștere și scalabilitate, dar și experiența și structura echipelor. Câștigătorii, pe care îi veți cunoaște în paginile următoare, au început deja pe 15 septembrie munca în cadrul incubatorului de la Impact Hub. „Suntem bucuroși că le vom putea fi colegi și parteneri de lucru în următorul an și suntem, alături de partenerii noștri de la ING, pregătiți să le oferim acces la toate tipurile de resurse de care au nevoie pentru o dezvoltare rapidă. Startarium.Inc devine astfel unul din programele de top în mediul autohton, prin care antreprenoriatul românesc prinde aripi”, a declarat Vlad Craioveanu, cofondator al Impact Hub Bucharest și Cluj-Napoca.

Iată cele cinci startup-uri incluse în Startarium.Inc:

Logistică în era digitală
O echipă din Iași a dezvoltat o platformă online care oferă companiilor controlul în timp real asupra propriilor transporturi de marfă și le dă transportatorilor posibilitatea de a accesa noi clienți. Pasul următor pentru CargoPlanning este extinderea internațională – citește tot articolul

 

Asistent virtual de nutriție
Doi antreprenori români perfecționează o aplicație care îți poate spune cât și când să mănânci sau câtă mișcare trebuie să faci ca să te menții cât mai sănătos. Iar NutritIO a făcut deja pași decisivi într-un domeniu cu potențial uriaș de creștere – citește tot articolul

 

Fructe pentru corporații
De peste doi ani, Fruteria livrează tone de fructe proaspete în birourile a zeci de companii din zona București-Ilfov. Businessul se află acum în pragul unei noi provocări: extinderea în alte orașe din țară –  citește tot articolul

 

Educația ca o joacă
După ce a dezvoltat peste 350 de ore de conținut de educație experiențială și mai mult de 600 de jucării și materiale educaționale, echipa eematico vrea să meargă cu aceste concepte pe plan internațional – citește tot articolul

 

Personalizarea medicinei
Startup-ul Smart EpiGenetX face pionierat în epigenetică, următoarea frontieră pentru medicina viitorului, care va permite tratamente mai eficiente și chiar prelungirea vieții pe baza profilului genetic – citește tot articolul

 

Gabriel Barliga

Recent Posts

O nouă destinație turistică din Emiratele Arabe Unite, pe radarele turiștilor români: Ras Al Khaimah

Cum plănuiește Ras Al Khaimah, cel mai nordic emirat din EAU, să atragă 3,5 milioane de turiști până în 2030…

2 ore ago

5 to go și Corso lansează înghețata Salted Caramel Caffe Latte

5 to go și Corso anunță debutul unui parteneriat strategic care se concretizează prin lansarea mixului perfect de sezon, gata…

2 ore ago

Magazinele Lidl vor fi închise în prima și a doua zi de Paște

Unul dintre principiile după care Lidl se ghidează în relația cu angajații este menținerea unui echilibru între viața personală și…

3 ore ago

Înainte de Paște, Auchan invită românii la Săptămâna filierelor de producători locali din programul „Cultivăm ce e mai bun în România”

Până pe 30 aprilie 2024, Auchan desfășoară Săptămâna filierelor, pentru al doilea an consecutiv, o campanie unică în România dedicată…

3 ore ago

KORIKA, un brand de produse cosmetice coreene, intră pe piața din România

KORIKA, unul dintre cele mai apreciate branduri de produse cosmetice coreene din Europa, intră în magazinele Notino din București. Această…

3 ore ago

Mara Eliza Barza, SundayPR: „Succesul unui business înseamnă și bunăstarea echipei și a familiilor acestora”

La 22 de ani a făcut primii pași în cariera de televiziune și la scurt timp în domeniul PR pentru posturile…

3 ore ago