Antreprenori by eMAG Business Stiri

Agroland a făcut o investiție de 150.000 de euro în Timișoara

14 aug. 2020 2 min

Agroland a făcut o investiție de 150.000 de euro în Timișoara

Reading Time: 2 minute

Agroland, cea mai mare rețea de magazine agricole din România, a investit 150.000 euro în deschiderea unui nou magazin, în Timișoara. Acesta este cel mai mare magazin din rețea de până acum și se estimează că va vinde în primul an de activitate în valoare de 500.000 de euro. Situat în incinta primului strip mall din zona Timișoarei, la intrarea în localitatea Moșnița Nouă, în imediata vecinătate a municipiului, Agroland MEGA Timișoara comercializează aproximativ  2.000 de produse (650 de produse pentru grădină, 750 de produse pentru îngrijirea animalelor, 450 de produse pentru ferme și 200 de articole care aparțin altor game).

Conceptul Agroland MEGA este unic în România și se referă la magazine agricole cu o suprafață mai mare cu 300% decât media acestei piețe. Unitatea din Timișoara este a cincea de acest gen din cadrul rețelei Agroland, care numără, în prezent, 247 de unități în 28 de județe.  

Reprezentanții companiei au în plan să mai deschidă alte două Agroland MEGA anul acesta. 

Horia Cardoș

”Planurile noastre sunt să extindem această direcție de dezvoltare și să inaugurăm unități Agroland MEGA în apropiere de toate marile orașe din România, în următorii patru ani. Până la finele lui 2020, ne-am propus să deschidem încă două astfel de unități în România, în care să avem la vânzare peste 3.000 de produse și care să depășească 600 mp. Nu excludem nici extinderea în străinătate, într-o primă etapă în țări vecine precum Serbia și Ungaria, dacă noile Agroland MEGA vor avea succesul scontat, în România”, explică Horia Cardoș, fondator și director general al Agroland.

Traficul mediu estimat în Agroland MEGA Timișoara este de 100 – 300 de persoane zilnic, cu variațiile sezoniere specifice. Potrivit reprezentanților companiei, clasamentul celor mai bine vândute trei produse în unitățile Agroland este format din: butași de trandafiri, mâncare pentru câini și furaje pentru păsări. Odată cu deschiderea noului magazin, vor fi lansate numeroase promoții la majoritatea mărcilor disponibile, cele mai mari reduceri fiind pe segmentul de îngrijire a animalelor de companie.

În prezent, rețeaua Agroland include cinci unități de tip MEGA situate în apropiere de Craiova, Galați, Brăila, Giurgiu și, începând cu 13 august, Timișoara.

Agroland: rezultate financiare foarte bune în prima jumătate a anului 

Cifra de afaceri a companiei în primul semetru al anului s-a ridicat la 25,5 milioane de euro, în creștere cu 18% față de aceeași perioadă din 2019, iar profitul net s-a situat la 1,75 milioane euro. Această valoare este de aproape patru ori mai mare decât cea înregistrată pe parcursul lui 2019.

La sfârșitul anului trecut Agroland avea cifră de afaceri de 30 milioane de euro și 220 de angajați.

Businessul Agroland a fost fondat în 1997, la Timișoara, de către antreprenorul Horia Cardoș. În prezent, rețeaua Agroland are 247 de unități, în 28 de județe, și 400.000 de clienți unici/ an. Printre produsele comercializate se află: pui de o zi, furaje şi echipamente pentru ferme mici şi medii, produse pentru grădinărit (seminţe, material săditor, fertilizanți, echipamente) şi hrană și accesorii pentru animale de companie. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: