Lifestyle

Peste 15.000 de români au mers la mare de Rusalii. Jumătate au venit din București

7 iun. 2020 < 1 min

Peste 15.000 de români au mers la mare de Rusalii. Jumătate au venit din București

Reading Time: < 1 minut

Weekendul prelungit de Rusalii s-a dovedit prilejul perfect de a merge la mare pentru mulți români. Dacă estimările inițiale erau de 10.000-12.000 de turiști, în acest weekend prelungit sunt cazați pe litoral peste 15.000 de români, potrivit unui studiu al agenției Litoralulromanesc.ro.

Aproape jumătate dintre turiștii veniți pe malul Mării Negre în minivacanța de Rusalii sunt din București (46%). Din Brașov sunt 7,4% din totalul turiștilor, din Prahova 5,8%, din Iași 5,6%, din Argeș 5,2%, din Galați 4,5%, din Cluj 3,5% și din Craiova 3,4%.

Din datele centralizate de Litoralulromanesc.ro, acum sunt deschise aproximativ 100 de hoteluri pe litoral, față de 380 în aceeași perioadă a anului trecut. „Estimăm că, în medie, gradul de ocupare în hotelurile deschise e de 40-50%, dar sunt și unități de cazare care sunt ocupate la capacitate maximă”, a declarat Ionuț Nedea, directorul general al agenției Litoralulromanesc.ro.

Sejururile pentru minivacanța de Rusalii au început să se vândă din ianuarie, dar pe perioada restricțiilor instituite de autorități în urma pandemiei de COVID-19 ritmul rezervărilor a fost mult diminuat. După ridicarea interdicțiilor de călătorie și, mai ales, după anunțul președintelui Klaus Iohannis că litoralul urmează să se deschidă la 1 iunie, numărul rezervărilor a crescut exponențial.

Cei mai mulți turiști au venit pentru trei zile la mare, dar sunt și turiști care petrec doar două zile într-o stațiune românească de la Marea Neagră, în special cei care au rezervat last minute.

Foto: © Aleksandar Todorovic | Dreamstime.com

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: