BizRemote by certSIGN Business

Ajutor de 3 miliarde de euro pentru sectorul medical din UE

20 apr. 2020 < 1 min

Ajutor de 3 miliarde de euro pentru sectorul medical din UE

Reading Time: < 1 minut

Parlamentul European a aprobat un ajutor în valoare de 3,08 miliarde de euro pentru sprijinirea sectorului medical din UE. Cu aceste fonduri vor putea fi achiziționate materiale medicale urgente, cum ar fi măști și echipamente respiratorii. De asemenea, vor putea fi acoperite cheltuieli care țin de transportul echipamentelor medicale și al pacienților din regiunile transfrontaliere, finanțarea recrutării mai multor profesioniști în domeniul sănătății care să poată fi trimiși în zonele cele mai afectate din întreaga Uniune Europeană, precum și cheltuieli pentru sprijinul acordat statelor membre în organizarea unor spitale de campanie mobile.

2,7 miliarde de euro au fost alocați prin Instrumentul de sprijin de urgență și 380 de milioane de euro prin intermediul rescEU.

Pachetul include fonduri suplimentare pentru finanțarea zborurilor de repatriere (45 milioane de euro) în cadrul Mecanismului de protecție civilă al UE pentru a reuni familiile blocate în țări terțe, pentru a furniza mai multe resurse Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (3,6 milioane de euro), dar și pentru a ajuta Grecia să facă față creșterii presiunilor exercitate de migrație (350 milioane de euro) și să sprijine reconstrucția post-cutremur (100 milioane de euro) a Albaniei.

Foto: © Peter Kováč | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: