Companii Stiri

Albalact anunță rezultatele financiare și lansează un nou iaurt

10 aug. 2016 2 min

Albalact anunță rezultatele financiare și lansează un nou iaurt

Reading Time: 2 minute

Grupul Albalact a anunțat o cifră de afaceri cu 16,94% mai mare pentru în prima jumătate a anului 2016.

Astfel, în primul semetrul, grupul a realizat o cifră de afaceri netă de 242.097.913 lei, în timp ce anul trecut, pentru aceeași perioadă  a raportat o cifră de afaceri netă de 207.021.262 lei.

Profitul net realizat în prima jumătate din acest an se ridică la 18.882.590 lei.

Recent, compania a  lansat un nou produs, Zuzu Stors,  un iaurt special, cu ingrediente 100% naturale și multă proteină, produs printr-o tehnologie unică în acest moment în România.

Noile iaurturi Zuzu Stors au 2% grăsime și 8 grame de proteine – de două ori mai multe proteine față de un iaurt clasic, obținute natural prin concentrarea laptelui. Procedeul se numește ultrafiltrare. Procesul de fabricație unic al lui Zuzu Stors concentrează nu mai puțin de trei litri de lapte într-un kilogram de iaurt cu gust intens, proaspăt, ușor acru, cremos și hrănitor, dar fără a fi gras. Zuzu Stors are culturi lactice vii care contribuie la echilibrul sistemului digestiv și nu conține lactoza, un component al laptelui mai greu de digerat.

Gama Zuzu Stors pune pe raft iaurt natural cu 2% grăsime (150 gr), iaurt natural Bifidus cu 2% grăsime (150 gr) și iaurt natural cu mix de stafide, merișoare și goji (148 gr). Iaurtul natural Bifidus Stors conține șase culturi lactice vii și active: L. acidophilus LA-5®, Bifidobacterium BB-12®, S. Thermophilus, L. Bulgaricus, L. Rhamnosus și  L. Paracasei.

Albalact este lider cu brand-ul Zuzu în piața de lapte (lapte UHT și lapte pasteurizat) încă din anul 2008. Albalact mai este lider de piață pe segmentul untului de masă și pe segmentul smântână, cu brand-ul omonim Albalact.

În 27 ianuarie 2016, acționarii majoritari care dețin cumulat 70,3% din capitalul social al Grupului Albalact au încheiat un contract cu compania Lactalis pentru dobândirea de către Lactalis a tuturor acțiunilor deținute de acționarii vânzători. În luna Iulie, Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Grupului Albalact (SC Albalact SA, SC Raraul SA Campulung Moldovenesc si Albalact Logistic SRL) de către Grupul Lactalis. Ulterior, Lactalis a inițiat o ofertă publică de preluare voluntară având drept obiect preluarea a 100% din acțiunile deținute de acționarii Albalact.

Albalact din județul Alba este cea mai mare societate românească din industria laptelui și liderul pieței de lactate din România. Înființată în 1971, Albalact a fost transformată în societate pe acțiuni în anul 1990 și privatizată în 1999. Acțiunile Albalact sunt admise la tranzacționare la categoria standard a Bursei de Valori București. Albalact deține 99,01% din acțiunile Rarăul Câmpulung Moldovenesc și 100% din societatea de logistică Albalact Logistic SRL, având peste 1.000 angajați în toate cele trei entități.

Albalact comercializează produse proaspete, pasteurizate și UHT sub brandurile Zuzu, Fulga, Rarăul, Albalact și Poiana Florilor.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: