MarComm Marketing Stiri

Alice Nichita este noul Public Affairs & Communication Manager al Coca-Cola HBC România

27 aug. 2020 2 min

Alice Nichita este noul Public Affairs & Communication Manager al Coca-Cola HBC România

Reading Time: 2 minute

De la 1 septembrie, Alice Nichita preia rolul de Public Affairs & Communication Manager Coca-Cola HBC România, iar Irina Ionescu este promovată în funcția de Public Affairs & Communication Manager Coca-Cola HBC Adria, urmând să coordoneze activitatea de Public Affairs & Communication din trei piețe (Croația, Bosnia și Herțegovina și Slovenia).

Alice Nechita s-a alăturat echipei Coca-Cola HBC România în februarie 2015, în poziția de  Public Affairs Manager. Anterior, a lucrat peste 8 ani în consultanță în afaceri publice și relații guvernamentale, comunicare, management de evenimente și responsabilitate socială corporativă, coordonând proiecte în industrii diferite, incluzând și zona de fonduri europene.

În rolul de Public Affairs Manager, Alice a fost implicată în relația cu autoritățile și strategia de public affairs a companiei, dezvoltând împreună cu echipa agenda de advocacy pentru a susține obiectivele companiei. A coordonat relația cu stakeholderii externi (autorități, membri ai diverselor asociații de business, parteneri de afaceri) și liderii de opinie, contribuind la dezvoltarea inițiativelor strategice privind gestionarea deșeurilor de ambalaje, impozitarea sau legislația comercială. Ea a facut parte din consiliul de administrație al mai multor asociații de afaceri în care Coca-Cola HBC este membru, reprezentând în mod constant compania și industria în fața autorităților din România.

Irina Ionescu s-a alăturat echipei Coca-Cola HBC în 2014, iar înainte a condus propria companie de consultanță în management și marketing timp de 7 ani. Anterior acestei experiențe, a făcut parte din echipa The Coca-Cola Company timp de 11 ani, lucrând  în departamentul de marketing, dar și în cel de afaceri publice și relații guvernamentale (Public Affairs).

Unul dintre cele mai importante proiecte la care Irina a contribuit este platforma După Noi. Inițiată în 2015, aceasta integrează programele de sustenabilitate și pe cele destinate comunității. Totodată, în perioada în care Irina a coordonat echipa Public Affairs & Communication din România, compania a obținut multiple recunoașteri, printre care și premiul pentru cea mai sustenabilă companie din România, patru ani la rând.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: