fbpx
Finanțe Stiri

Allianz-Tiriac – profit operational consolidat de 26 mil. lei in T14 min

17/05/2016 3 min read

author:

Allianz-Tiriac – profit operational consolidat de 26 mil. lei in T14 min

Reading Time: 3 minute

Allianz-Tiriac a subscris in primul trimestru prime de asigurare in valoare de 299 milioane de lei, in urcare cu 9% fata de martie 2015, iar profitul operational consolidat a atins 26 milioane de lei, cu 11 milioane de lei mai mult fata de aceeasi perioada a anului 2015, anunta compania, intr-un comunicat de presa.

Trimestrul I al acestui an este cel de-al 11-lea trimestru consecutiv de crestere profitabila a afacerilor companiei. In primele 3 luni ale anului in curs, subscrierile totale au depasit 299 mil. lei, consemnand astfel un avans de 9 procente, comparativ cu acelasi interval din 2015. In aceeasi perioada, profitul operational consolidat a urcat la 26 mil. lei, cu 11 mil. lei mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut (T1/2015).

„Este unul dintre cele mai bune trimestre din ultimii ani. Veniturile au accelerat, activitatea noastra a devenit, progresiv, mai eficienta, iar acest lucru nu face decat sa reconfirme linia pozitiva pe care s-au inscris afacerile Allianz-Tiriac in ultimii 3 ani”, a declarat Remi Vrignaud, CEO Allianz-Tiriac Asigurari.

In intervalul 2012-2015, Allianz-Tiriac a inregistrat o multiplicare de aproape 10 ori a eficientei activitatilor de asigurari: rata profitului operational in total venituri a ajuns la aproape 7% in 2015, fata de nivelul de sub 0,8%, inregistrat în anul 2012.

„Solvency II ne gaseste bine echipati pentru orice situatie. Cu o rata de solvabilitate de 155%, suntem extrem de bine pregatiti pentru a ne respecta promisiunile fata de clientii si partenerii nostri“, a declarat Remi Vrignaud, CEO Allianz-Tiriac Asigurari.

Cresterea veniturilor totale a fost sustinuta, in principal, de evolutia segmentului asigurarilor generale, care a inregistrat un avans de 9,5% comparativ cu anul 2015, ajungand la valoarea de 269,7 mil. lei. Asigurarile generale aduc astfel 90% din veniturile companiei, restul de 10 procente provenind din vanzarile de asigurari de viata.

In paralel, eficienta activitatilor s-a imbunatatit, atat rata cheltuielilor, cat si cea a daunei reducandu-se fata de acelasi interval al anului 2015.

„Am reusit sa ne mentinem rata cheltuielilor sub 30 de procente, un nivel considerabil mai scazut fata de media pietei”, spune Rémi Vrignaud. „Pe de alta parte, am continuat sa ne concentram pe optimizarea portofoliului nostru auto, care are un impact semnificativ la nivelul daunalitatii. Rezultatul este reducerea ratei daunei pe segmentul auto sub nivelul de 70%”, a aratat CEO-ul Allianz-Tiriac.

Veniturile din vanzarile de polite auto (Casco si RCA, cumulat) detin o pondere de putin sub 70 de procente in subscrierile de asigurari generale. In primul trimestru din 2016, segmentul auto a generat venituri de peste 188 mil. lei, in timp ce, valoarea obligatiilor de despagubire aferente aceluiasi interval s-a situat la circa 120 mil. lei.

Activitatea de asigurari generale non-auto a consemnat venituri in crestere cu peste 8 procente fata de primul trimestru al anului trecut, ajungand la o valoare de 81,4 mil lei. La aceasta dinamica pozitiva au contribuit toate liniile de business; se remarca asigurarile de raspundere, asigurarile de persoane (accidente, calatorie si sanatate), care au inregistrat cresteri de 2 cifre. „Este inca o dovada in plus ca exista un potential important pe segmentul non-auto”, a declarat seful Allianz-Tiriac Asigurari.

Crestere pe segmentul asigurarilor de viata

Veniturile din vanzarile de polite de asigurari de viata au inregistrat, la randul lor, o crestere de 4,7% pana la valoarea de 29,5 mil. lei, ponderea cea mai mare a veniturilor fiind generata de catre asigurarile unit linked si de clauzele suplimentare.

„Desi contextul extern este unul solicitant, cu rate ale dobanzilor mici, se remarca o reorientare a publicului catre produsele de risc si unit linked. Incepand cu luna octombrie, cand s-a lansat pe piata, Clauza Best Doctors a fost foarte bine primita de catre publicul din Romania. La sfarsitul lunii martie, peste 1250 de clienti ai Allianz-Tiriac detineau o astfel de acoperire a celor mai grave 6 afectiuni medicale. Acest lucru indica o schimbare de atitudine si o responsabilizare a publicului din Romania”, a comentat Rémi Vrignaud rezultatele pe segmentul asigurarilor de viata&sanatate.

Clauza suplimentara Best Doctors garanteaza asiguratilor Allianz-Tiriac posibilitatea de a se trata in toata lumea pentru cele mai grave 6 afectiuni medicale, oferind, in prealabil, oportunitatea de a afla o “a doua opinie medicala”, prin intermediul unei retele de specialisti, formata din 53.000 de medici din intreaga lume.

“Ne asteptam sa continuam dezvoltarea in acelasi ritm, mizand, in primul rand, pe imbunatatirea serviciilor oferite clientilor si pe proiectele digitale menite sa ofere clientilor experiente pozitive pe toata perioada de parteneriat cu Allianz-Tiriac. Ramanem atenti la feedback-ul primit din piata si preocupati continuu de imbunatatirea modelului de business astfel incat sa crestem constant valoarea adaugata clientilor, partenerilor, angajatilor si actionarilor nostri. Planurile noastre anuale vizeaza o crestere a veniturilor cu peste 5 puncte procentuale fata de anul precedent pana la sfarsitul anului si mentinerea ratei profitului in total venituri la peste 7%”, a mai spus Remi Vrignaud.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *