Finanțe Stiri

Alpha Bank lansează pe piața din România terminale EFT-POS

15 mai 2020 2 min

Alpha Bank lansează pe piața din România terminale EFT-POS

Reading Time: 2 minute

O nouă generație de terminale EFT-POS – Verifone Engage – este lansată în România de Alpha Bank în parteneriat cu Printec.

Terminalele au fost dezvoltate utilizând cele mai noi standarde, oferind o experiență îmbunătățită utilizatorului, au o viteză crescută, securitate maximă și o integrare ușoară cu alte sisteme. Cu generația anterioară (VX) Alpha Bank Romania și Printec au câștigat deja o experiență solidă pe piața locală, integrând cu succes terminalele de plată cu sisteme de fidelizare, soluții ERP diferite și alte tipuri de sisteme self-service și kiosk, arată banca, într-un comunicat de presă.

Certificarea noilor terminale a fost finalizată, noile modele vor fi introduse în portofoliul Băncii în zona serviciilor de acceptare, iar terminalele vor fi disponibile în curând pentru comercianți.

Noile terminale Verifone Engage folosesc o platformă foarte sigură și stabilă atât la nivel de hardware, cât și de software; operațiuni complexe putând fi astfel inițiate respectând cele mai noi standarde PCI și EMV. Pe o piață care prezintă o cerere în creștere permanentă pentru o mai bună eficiență operațională, experiență de utilizare superioară și funcții diverse și complexe cu valoare adăugată, terminalele Verifone Engage fac diferența. Funcțiile diferentiatoare, cum ar fi memoria crescută și  puterea internă de procesare, ecranul color de înaltă rezoluție cu capacități grafice îmbunătățite, controlul ecranului tactil și comunicație radio 3G / 4G / WiFi / Bluetooth, toate contribuie la o experiență superioară în utilizare, arată reprezentanții băncii.

Deși tehnologia contactless a câștigat teren în ultimii ani, situația generată de pandemia COVID-19 a dus la o adoptare mai largă și mai rapidă de către consumatori. Datorită funcționalității lor portabile, terminalele Engage nu permit doar tranzacții contactless la punctul de vânzare, dar sunt, de asemenea, și o opțiune foarte bună pentru servicii de livrare, curierat și orice alt serviciu care este utilizat din ce în ce mai mult în această perioadă în care nevoia de siguranța digitală, dar și de distanțare socială este ridicată.

„Alpha Bank România este alături de clienții săi, asigurându-le suportul necesar pentru a depăși cu succes acest moment dificil și pentru a beneficia de oportunitățile de creștere viitoare. Împreună cu partenerul nostru Printec, punem la dispoziția clienților noștri o infrastructură de plată nouă, avansată și flexibilă. Suntem încrezători că noua generație de terminale POS va fi bine primită de către clienții noștri, oferind o experiență de plată superioară pe piața locală” a declarat domnul Cristian Dragoș, Vicepreședinte Executiv Retail Banking, Alpha Bank Romania.

“Ne bucură colaborarea cu Alpha Bank în acest proiect, iar finalizarea întregului proces reprezintă o noua bornă în industria de plăți din România. Partea noastră implică livrarea dispozitivelor EFT- POS, mentenanță și suportul tehnic necesare, alături de analiza, designul și întreținerea aplicațiilor de bază și ale tuturor celorlalte funcționalități ale platformei software. Prioritatea Printec rămâne aceea de a combina expertiza tehnică cu cea de dezvoltare software, astfel că nevoile și cerințele partenerilor să le traspunem în soluții personalizate care generează valoare adăugată”, a spus Ionuț Cristea, Director General, Printec România.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: