Antreprenori by eMAG Business Companii Tech

Andrei Pitiș, noul Chairman la Softbinator Technologies

25 aug. 2020 2 min

Andrei Pitiș, noul Chairman la Softbinator Technologies

Reading Time: 2 minute

Andrei Pitiș, unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori și investitori în IT din România, se alătură Softbinator Technologies pe poziția de Chairman, prin Simple Capital, vehiculul de investiții al acestuia, care devine acționar al companiei.

La începutul lunii august, Andrei Pitiș anunțase că pleacă de la Fitbit, unde a coordonat centrele de cercetare și dezvoltare din România și Belarus din poziția de Vicepreședinte pentru dezvoltare de produs.

O dată cu venirea lui Pitiș, Softbinator Technologies își propune consolidarea vânzărilor și diversificarea clienților externi, principalele piețe vizate fiind SUA, Israel și Japonia.

Noul parteneriat are ca fundament valori comune în ceea ce privește inovația la scara globală, respectiv aceeași orientare raportat la dezvoltarea de produs software, de la concepție, la lansare în piață și parcursul ulterior. Un alt factor determinant al acestei decizii este și  relația de durată pe care Andrei Pitiș (foto) o are cu fondatorii companiei încă din perioada în care Softbinator Technologies reprezenta un catalizator de developeri și oameni tech, activitate susținută în prezent de Fundația Softbinator.

Consider că soluția reală pentru dezvoltarea companiilor de produs din România, respectiv reușita acestora în piața globală, este un antreprenor dedicat și motivat. Mă bucur să contribui alături de Daniel și de echipa Softbinator Technologies la planurile de dezvoltare ale companiei pe piața globală. Viziunea comună asupra dezvoltării unei companii de acest tip reprezintă baza parteneriatului nostru„, a declarat Andrei Pitiș.

În prezent, acționarii Softbinator Technologies sunt Daniel Ilinca, Alex Dianu, Andreea Popa, Marius Baisan – fiecare îndeplinind diferite roluri în cadrul companiei – și Simple Capital, reprezentată de Andrei Pitiș. Poziția Chairman of the Board are un rol strategic, de coordonare a dezvoltării companiei pe termen lung și mediu, respectiv de extindere a operațiunilor și a bazei de clienți.

„Unul dintre obiectivele Softbinator Technologies –  abordare pe care o împărtășim, de altfel, cu Andrei Pitiș –  este identificarea antreprenorilor cu viziune în care vom investi prin dezvoltarea soluției tehnice, într-o combinație de cash și equity sau doar equity. Ne bucurăm, așadar, să creionăm împreună următorii pași din strategia de dezvoltare a companiei, pe baza valorilor comune în care ne regăsim”, a declarat Daniel Ilinca, CEO Softbinator Technologies.

Totodată, un alt obiectiv al companiei este creșterea accelerată în perioada următoare, cu accent pe diversificarea clienților externi, în prezent 100% dintre aceștia fiind deja din afara țării (Asia, Europa, SUA). Printre planurile de dezvoltare se află identificarea de noi oportunități de creștere, atât prin dezvoltare de produs, cât și prin investiții tehnologice în companii inovatoare. Principalele piețe vizate, unde Softbinator Technologies își propune să-și aducă aportul în produse inovative, sunt SUA, Israel și Japonia.

 

One Comment
  1. Softbinator Technologies intră în acționariatul TechMind - Revista Biz
    […] românească de recrutare specializată în domeniul IT, fondată în anul 2011 de antreprenorul Andrei Pitiș si de Cristina Mutu, specialist recrutare cu peste 14 ani de experiență în Resurse Umane. Firma […]

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: